Nougatmousse från Söderköpings Brunn

(1 form)

Botten

  • 6 ägg
  • 1 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker

Nougatmousse

  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 200 g nougat
  • 50 g vit choklad
  • 1/2 l grädde
  • 1 1/2 gelatinblad

Servering

  • 1 dl vispgrädde

Botten:

Vispa ägg och socker luftigt. Tillsätt mjöl, bakpulver och vanlijsocker. Häll upp i form och grädda på 200 grader i ca 30 minuter. Låt svalna. Klipp till en remsa av overheadfilm eller bakplåtspapper och klä kanten på formen.

Nougatmousse:

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Smält nougaten och chokladen i vattenbad. Vispa ägget och gulan i vattenbad tills det blir luftigt. Vänd ner nougatmassan i det varma äggskummet. Krama ur och smält gelatinet och rör ner i choklade. Vispa grädden lös och vänd ner i smeten. Häll moussesmeten i formen över anslaget och ställ i frysen.

Servering:

Vispa grädden. Skär upp mousetårtan i portionsbitar och servera med grädde.