Nougatmousse från Söderköpings Brunn

Weekendresor och hotellpaket på Söderköpings Brunn

Här får du ett supergott recept på Nougatmoussetårta från våra vänner på Söderköping Brunn.

(1 form)

Ingredienser till botten

  • 6 ägg
  • 1 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker

Ingredienser till nougatmousse

  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 200 g nougat
  • 50 g vit choklad
  • 1/2 l grädde
  • 1 1/2 gelatinblad

Till servering

  • 1 dl vispgrädde

Så här gör du botten:

Vispa ägg och socker luftigt. Tillsätt sedan mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Häll upp smeten i en form och grädda på 200 grader i ca 30 minuter. Låt den sedan svalna en liten stund. Klipp till en remsa av overheadfilm eller bakplåtspapper och klä kanten på formen.

Så här gör du nougatmoussen:

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Smält nougaten och chokladen i vattenbad. Vispa ägget och gulan i vattenbad tills det blir luftigt. Vänd ner nougatmassan i det varma äggskummet. Krama ur och smält gelatinet och rör ner i chokladen. Vispa grädden lös och vänd ner i smeten. Häll moussesmeten i formen över anslaget och ställ sedan in i frysen.

Servering:

Vispa upp grädden. Skär upp moussetårtan i portionsbitar och servera med grädde.

Lycka till och smaklig spis!

Följ oss

Senaste nyheterna

Kategorier

Liknande inlägg

Gods & Gårdar hotellweekend på Bjertorp Slott

4 slott i Mellansverige

Vem har inte drömt om att bo på ett slott? Sagolika miljöer med fantastiska utsmyckningar och pampiga trädgårdar. Att bara promenera runt på omgivningarna är

Läs mer

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev