Nougatmousse från Söderköpings Brunn

Recept på Nougatmousse

Här får du ett supergott recept på Nougatmoussetårta från våra vänner på Söderköping Brunn.

Receptet räcker till 1 form.

Ingredienser till botten

  • 6 ägg
  • 1 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker

Så här gör du botten till nougatmoussen:

Vispa ägg och socker luftigt. Tillsätt sedan mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Häll upp smeten i en form och grädda på 200 grader i ca 30 minuter. Låt den sedan svalna en liten stund. Klipp till en remsa av overheadfilm eller bakplåtspapper och klä kanten på formen.

Ingredienser till nougatmousse

  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 200 g nougat
  • 50 g vit choklad
  • 1/2 l grädde
  • 1 1/2 gelatinblad

Så här gör du nougatmoussen:

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Smält nougaten och chokladen i vattenbad. Vispa ägget och gulan i vattenbad tills det blir luftigt. Vänd ner nougatmassan i det varma äggskummet. Krama ur och smält gelatinet och rör ner i chokladen. Vispa grädden lös och vänd ner i smeten. Häll moussesmeten i formen över anslaget och ställ sedan in i frysen.

Till servering

  • 1 dl vispgrädde

Servering:

Vispa upp grädden. Skär upp moussetårtan i portionsbitar och servera med grädde.

Lycka till och smaklig spis!

Liknande inlägg

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev