Här får du ett supergott recept på Nougatmoussetårta från våra vänner på Söderköping Brunn.
Receptet räcker till 1 form.
Ingredienser till botten
- 6 ägg
- 1 dl socker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
Så här gör du botten till nougatmoussen:
Vispa ägg och socker luftigt. Tillsätt sedan mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Häll upp smeten i en form och grädda på 200 grader i ca 30 minuter. Låt den sedan svalna en liten stund. Klipp till en remsa av overheadfilm eller bakplåtspapper och klä kanten på formen.
Ingredienser till nougatmousse
- 1 ägg
- 1 äggula
- 200 g nougat
- 50 g vit choklad
- 1/2 l grädde
- 1 1/2 gelatinblad
Så här gör du nougatmoussen:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Smält nougaten och chokladen i vattenbad. Vispa ägget och gulan i vattenbad tills det blir luftigt. Vänd ner nougatmassan i det varma äggskummet. Krama ur och smält gelatinet och rör ner i chokladen. Vispa grädden lös och vänd ner i smeten. Häll moussesmeten i formen över anslaget och ställ sedan in i frysen.
Till servering
- 1 dl vispgrädde
Servering:
Vispa upp grädden. Skär upp moussetårtan i portionsbitar och servera med grädde.
Lycka till och smaklig spis!