
Härligt somrigt recept på Rabarberglass med kardemumma som du enkelt gör själv.
Receptet är för 4 personer och tar ca 4,5 timmar att laga.
Det här behöver du ha hemma:
Rabarberkompott
- 200 g rabarber
- 1 msk vatten
- 1 tsk citronsaft
- 0.5 dl socker
Kardemummaglass
- 4 st äggulor
- 1 dl florsocker
- 0.5 tsk äkta vaniljpulver
- 1 tsk kardemummakärnor – nystötta
- 3 dl vispgrädde
Gör så här:
- Rabarberkompott: Skölj och skär rabarberstjälkarna, först på längden och sedan i 4 cm långa bitar. Lägg rabarberbitarna i en kastrull tillsammans med vatten, citronsaft och socker. Sjud på svag värme tills rabarbern mjuknar, cirka 7–10 minuter. Låt svalna och ställ sedan kallt.
- Kardemummaglass: Vispa äggulor, florsocker, vaniljpulver och kardemumma pösigt. Vispa grädden och blanda den med smeten. Klicka i den kalla rabarberkompotten och vänd runt den i glassmeten med en gaffel. Frys alltsammans i minst 4 timmar.
- Servering: Ta ut glassen ur frysen och ställ i kylskåp 30 minuter före servering.
Recept från recept.se