Rabarber- och kardemummaglass

Rabarber- och kardemummaglass

Härligt somrigt recept på Rabarberglass med kardemumma som du enkelt gör själv.

Receptet är för 4 personer och tar ca 4,5 timmar att laga. Det här behöver du ha hemma:

Rabarberkompott

  • 200 g rabarber
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk citronsaft
  • 0.5 dl socker

Glass

  • 4 st äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 0.5 tsk äkta vaniljpulver
  • 1 tsk kardemummakärnor – nystötta
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här:

  1. Rabarberkompott: Skölj och skär rabarberstjälkarna, först på längden och sedan i 4 cm långa bitar. Lägg rabarberbitarna i en kastrull tillsammans med vatten, citronsaft och socker. Sjud på svag värme tills rabarbern mjuknar, cirka 7–10 minuter. Låt svalna och ställ sedan kallt.
  2. Glass: Vispa äggulor, florsocker, vaniljpulver och kardemumma pösigt. Vispa grädden och blanda den med smeten. Klicka i den kalla rabarberkompotten och vänd runt den i glassmeten med en gaffel. Frys alltsammans i minst 4 timmar.
  3. Servering: Ta ut glassen ur frysen och ställ i kylskåp 30 minuter före servering.

Recept från recept.se

Följ oss

Senaste nyheterna

Kategorier

Liknande inlägg

Gods & Gårdar hotellweekend på Bjertorp Slott

4 slott i Mellansverige

Vem har inte drömt om att bo på ett slott? Sagolika miljöer med fantastiska utsmyckningar och pampiga trädgårdar. Att bara promenera runt på omgivningarna är

Läs mer

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev