Rabarber- och kardemummaglass

3 januari, 2018

Rabarber- och kardemummaglass

Härligt somrigt recept på Rabarberglass med kardemumma som du enkelt gör själv.

Receptet är för 4 personer och tar ca 4,5 timmar att laga.

Det här behöver du ha hemma:

Rabarberkompott

  • 200 g rabarber
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk citronsaft
  • 0.5 dl socker

Kardemummaglass

  • 4 st äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 0.5 tsk äkta vaniljpulver
  • 1 tsk kardemummakärnor – nystötta
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här:

  1. Rabarberkompott: Skölj och skär rabarberstjälkarna, först på längden och sedan i 4 cm långa bitar. Lägg rabarberbitarna i en kastrull tillsammans med vatten, citronsaft och socker. Sjud på svag värme tills rabarbern mjuknar, cirka 7–10 minuter. Låt svalna och ställ sedan kallt.
  2. Kardemummaglass: Vispa äggulor, florsocker, vaniljpulver och kardemumma pösigt. Vispa grädden och blanda den med smeten. Klicka i den kalla rabarberkompotten och vänd runt den i glassmeten med en gaffel. Frys alltsammans i minst 4 timmar.
  3. Servering: Ta ut glassen ur frysen och ställ i kylskåp 30 minuter före servering.

Recept från recept.se

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nej tack, kanske en annan gång!

Nääs Fabriker Hotell & Restaurang