Rabarber- och kardemummaglass

Härligt somrigt recept på Rabarberglass med kardemumma som du enkelt gör själv.

Receptet är för 4 personer och tar ca 4,5 timmar att laga. Det här behöver du ha hemma:

Rabarberkompott

200 g rabarber
1 msk vatten
1 tsk citronsaft
0.5 dl socker

Glass

4 st äggulor
1 dl florsocker
0.5 tsk äkta vaniljpulver
1 tsk kardemummakärnor – nystötta
3 dl vispgrädde

Gör så här:

  1. Rabarberkompott: Skölj och skär rabarberstjälkarna, först på längden och sedan i 4 cm långa bitar. Lägg rabarberbitarna i en kastrull tillsammans med vatten, citronsaft och socker. Sjud på svag värme tills rabarbern mjuknar, cirka 7–10 minuter. Låt svalna och ställ sedan kallt.
  2. Glass: Vispa äggulor, florsocker, vaniljpulver och kardemumma pösigt. Vispa grädden och blanda den med smeten. Klicka i den kalla rabarberkompotten och vänd runt den i glassmeten med en gaffel. Frys alltsammans i minst 4 timmar.
  3. Servering: Ta ut glassen ur frysen och ställ i kylskåp 30 minuter före servering.

Recept från recept.se

Njut av våra andra recept:

Recept från Dala-Husby

Recept från Dala-Husby

Recept från Dala-Husby Vårgrönsaker med broccolimajonnäs och LissEllas senap, från Dala Husby 4 spritärter 2 små palsternackor 4 rödbetor, i

Läs mer

Pssssssst! Countryside Hotels i White Guide

Klicka på ”Matupplevelser” för att se vilka hotell inom Countryside Hotels som placerades sig höst i 2017 års upplaga av ”restaurang-bibeln” White Guide.

Får vi bjuda på en natt?

Bo vid 5 tillfällen, vi bjuder på den sjätte natten.