Recept från Dala-Husby

Vårgrönsaker med broccolimajonnäs och LissEllas senap, från Dala Husby

4 spritärter
2 små palsternackor
4 rödbetor, i storlek som golfbollar
4 vårmorrötter
4 gröna sparrisar
salt
timjan
lagerblad
libbsticka

Sås

1/2 dl avsilad lag från rotfrukterna
1 msk smör
salt
citronjuice

Broccolimajonnäs

1/2 broccolihuvud
25 g spenat
1/2 dl matoljasalt

Bunden senapsvinaigrette

1 msk reducerad kycklingbuljong
1 msk LissEllas grova senap eller motsvarande
1 tsk sherryvinäger
1/2 dl matoljasalt

Gör så här:

Koka rödbetorna i vatten med skalet kvar. När de är klara är det enkelt att dra av skalet. Skala också morötter och palsteranackor. Sjud i lättsaltat vatten tillsammans med några timjankvistar, ett lagerblad och ett par libbsticksblad. Låt svalna i lagen. Skala sparrisen och sjud försiktigt i lättsaltat vatten. Koka spritärterna i 3 minuter. Ta av ena halvan av skidan och låt ärterna sitta kvar på den andra halvan.

Sås:

Koka upp lagen och mixa i smöret, smaka av med salt och lite citronjuice.

Broccolimajonnäs:

Skär ner broccolin i mindre bitar. Koka mjuka i vatten. Häll av broccolin och mixa tillsammans med spenatern till en slät puré. Tillsätt lite salt och montera i oljan i en tunn stråle. Passera i finmaskig sil, smaka av med salt.

Bunden senapsvinaigrette:

Mixa på full hastigehet ihop kycklingbuljong, senap och vinäger med lite salt. Tillsätt matojan i en fin stråle. Smaka av med salt.

Servering:

Arrangera varma grönsaker med klickar av broccolimajonnäs och senapsvinaigrette. Skumma såsen och dekorera med blommor och blad.

Lycka till!

Njut av våra andra recept:

Matjesillbakelse

Matjesillbakelse

Matjesillbakelse Till botten 50 g smör200 g kavring Till fyllningen 2 st gelatinblad400 g matjessill1 liten rödlökRivet skal av en

Läs mer

Pssssssst! Countryside Hotels i White Guide

Klicka på ”Matupplevelser” för att se vilka hotell inom Countryside Hotels som placerades sig höst i 2017 års upplaga av ”restaurang-bibeln” White Guide.

Får vi bjuda på en natt?

Bo vid 5 tillfällen, vi bjuder på den sjätte natten.