
Kardemummabullar
Kardemummabullar Det här receptet på saftigt goda kardemummabullar som vi inte kan få nog av, har vi lånat från våra vänner
Vårgrönsaker med broccolimajonnäs och LissEllas senap, från Dala Husby
4 spritärter
2 små palsternackor
4 rödbetor, i storlek som golfbollar
4 vårmorrötter
4 gröna sparrisar
salt
timjan
lagerblad
libbsticka
1/2 dl avsilad lag från rotfrukterna
1 msk smör
salt
citronjuice
1/2 broccolihuvud
25 g spenat
1/2 dl matoljasalt
1 msk reducerad kycklingbuljong
1 msk LissEllas grova senap eller motsvarande
1 tsk sherryvinäger
1/2 dl matoljasalt
Gör så här:
Koka rödbetorna i vatten med skalet kvar. När de är klara är det enkelt att dra av skalet. Skala också morötter och palsteranackor. Sjud i lättsaltat vatten tillsammans med några timjankvistar, ett lagerblad och ett par libbsticksblad. Låt svalna i lagen. Skala sparrisen och sjud försiktigt i lättsaltat vatten. Koka spritärterna i 3 minuter. Ta av ena halvan av skidan och låt ärterna sitta kvar på den andra halvan.
Sås:
Koka upp lagen och mixa i smöret, smaka av med salt och lite citronjuice.
Broccolimajonnäs:
Skär ner broccolin i mindre bitar. Koka mjuka i vatten. Häll av broccolin och mixa tillsammans med spenatern till en slät puré. Tillsätt lite salt och montera i oljan i en tunn stråle. Passera i finmaskig sil, smaka av med salt.
Bunden senapsvinaigrette:
Mixa på full hastigehet ihop kycklingbuljong, senap och vinäger med lite salt. Tillsätt matojan i en fin stråle. Smaka av med salt.
Servering:
Arrangera varma grönsaker med klickar av broccolimajonnäs och senapsvinaigrette. Skumma såsen och dekorera med blommor och blad.
Lycka till!
Kardemummabullar Det här receptet på saftigt goda kardemummabullar som vi inte kan få nog av, har vi lånat från våra vänner
Herrgårdens Brantevikssill Visste du att en sill kan bli mer än 50 cm lång och uppnå en vikt av mer
Kavring från Öland Här är ett recept på god kavring från Halltorps Gästgiveri på vackra Öland. Rågsikt 1.35 kg Brödkrydda
Nougatmousse från Söderköpings Brunn (1 form) Botten 6 ägg 1 dl socker 2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 tsk
Ängavallens hälsolamm med escabeche och rödvinssky Det här recepet kommer från skånska Ängavallen som föder upp egna lamm och slaktar på
Grava din egen lax Det är inte alls svårt att grava sin egen lax – denna älskade klassiker på jul-
Klicka på ”Matupplevelser” för att se vilka hotell inom Countryside Hotels som placerades sig höst i 2017 års upplaga av ”restaurang-bibeln” White Guide.
Bo vid 5 tillfällen, vi bjuder på den sjätte natten.