Rickard Halleröds chokladtryfflar

Choklad är verkligen en råvara och ett levande material som är helt fantastiskt att arbeta med och njuta av. Att välja några av sina favoritbitar i olika styrka tillsammans med ett glas framför brasan i höstrusket är meditativt. Att samlas runt ”chokladbunken” hemma i köket och skapa av choklad är en otrolig umgängesform.

Jag har valt att skapa recept till er kära Countrysidegäster på tre olika tryfflar som utgår från en grundkräm, nämligen Ganache. Följ recepten, samla ihop några vänner och sätt samman några riktiga godbitar att njuta av tillsammans. Blir ni därefter mer sugna och vetgiriga så lovar vi inom Countrysida Hotels att ge er mer kött på benen då vi får den stora äran att ta hand om er som gäster på våra anläggningar runt om i Sverige.

God chokladlycka önskar!
Rickard Halleröd
Albert Kök Hotell & Konferens


Ganachkuber med cacao och chili

240 g choklad 70%
160 g grädde
40 g socker
40 gram osaltat smör
1 finhackad chilifrukt
Fazer Ögon Kakao

Dag 1, Smält chokladen på svag värme eller i micro. Koka grädden med socker och chili. Slå grädden över chokladen och blanda till en härlig ganach. Vid ca 35 grader, tillsätt det vispade, rumstempererade smöret. Ställ kallt över natten.
Dag 2, Forma efter eget tycke lagom stora bitar av massan och rulla sedan i rikligt med kakaopulver.


Nötbollar med vit limechoklad och Mariannekross

240 g choklad 70%
160 g grädde
40 g socker
40 gram osaltat smör
2 limefruker
200 g choklad med lime-smak
1 påse Marianne Chrush

Dag 1, Gör en ganach som ovan men utan chili och i stället av skalet från limefrukter.
Dag 2, Forma lagom stora bollar och ställ i kylen. Smält den vita chokladen försiktigt i vattenbad. Doppa händerna i den vita chokladen och rulla på ett lager av den på bollarna och rulla de sedan direkt i mariannekrosset.


Lakritstryfflar med muscovadosocker

240 g choklad 70%
160 g grädde
40 g socker
40 gram osaltat smör
Muscovadosocker
Söt lakritsgodis/pulver
Fazer Ögon Kakao

Dag 1, Gör en ganasch som i ovan nämnda recept och smaksätt denna med antingen smält lakritsgodis eller lakritspulver. Ställ kallt över natten.
Dag 2, Skär upp lagom stora rektanglar av ganaschen och vänd dem sedan lite lagom ”kladdiga” i muscovadosocker blandat med kakaopulver.

Obs. Förvara alltid tryfflar på svalt och torrt ställe. ALDRIG i kylen.

Njut av våra andra recept:

Matjesillbakelse

Matjesillbakelse

Matjesillbakelse Till botten 50 g smör200 g kavring Till fyllningen 2 st gelatinblad400 g matjessill1 liten rödlökRivet skal av en

Läs mer