Mathias Emilsson, Food & Beverage Manager på Villa Källhagen, bjuder här på ett recept på en smarrig saffranspannkaka till julbordet.
Den passar också perfekt att göra om man får lite risgrynsgröt över.
Till cirka 6 vänner
Ingredienser:
5 dl färdigkokt kall risgrynsgröt
2 dl visp grädde
3 ägg
2 ägg gulor
1 påse saffran
3 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
½ dl hackad mandel2 droppar bittermandel
Gör så här:
Sätt ugnen på 185 grader med varmluft.
Stöt sedan saffran och strösocker i en mortel.
Blanda ner de hela äggen & äggulorna (lätt söndervispade), den hackade sötmandeln, vispgrädden och saffran/socker blandningen i gröten. Viktigt att man blandar omsorgsfullt och noggrant.
Grädda i en smord och ugnssäker form (välj en form så att saffranspannkakan blir cirka 3 cm hög) i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.
Servera med salmbär, hjortron eller hallon och vispad grädde.