Saffranspannkaka från Villa Källhagen

Mathias Emilsson, Food & Beverage Manager på Villa Källhagen, bjuder här på ett recept på en smarrig saffranspannkaka till julbordet.
Den passar också perfekt att göra om man får lite risgrynsgröt över.

Till cirka 6 vänner

Ingredienser:

5 dl färdigkokt kall risgrynsgröt
2 dl visp grädde
3 ägg
2 ägg gulor
1 påse saffran
3 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
½ dl hackad mandel2 droppar bittermandel

Gör så här:

Sätt ugnen på 185 grader med varmluft.

Stöt sedan saffran och strösocker i en mortel.

Blanda ner de hela äggen & äggulorna (lätt söndervispade), den hackade sötmandeln, vispgrädden och saffran/socker blandningen i gröten. Viktigt att man blandar omsorgsfullt och noggrant.

Grädda i en smord och ugnssäker form (välj en form så att saffranspannkakan blir cirka 3 cm hög) i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.

Servera med salmbär, hjortron eller hallon och vispad grädde.

Njut av våra andra recept:

Pssssssst! Countryside Hotels i White Guide

Klicka på ”Matupplevelser” för att se vilka hotell inom Countryside Hotels som placerades sig höst i 2017 års upplaga av ”restaurang-bibeln” White Guide.

Får vi bjuda på en natt?

Bo vid 5 tillfällen, vi bjuder på den sjätte natten.