Skagentoast och makrillsallad från Gimo

(4 port)

Toast skagen

100 g räkor, skalade

2 msk majonnäs

2 msk crème fraiche

1 dl hackad dill

salt och vitpeppar

chilipeppar

citronsaft

kavring

Makrillsallad

200 g skinnfri makrill

4 sparris

1 dl späda örter

3 msk olivolja

1/2 msk honung

1/2 msk vitvinsvinäger

3 msk forellrom

dill

skagentoast: Blanda räkor, majonnäs, crème fraiche, dill och några citrondroppar. Smaka av med salt, vitpeppar och lite chilipeppar. Servera på utstansad kavring, cirka 3,5 centimeter i diameter.

makrillsallad: Koka sparrisen och skär i mindre bitar. Plocka makrillen i mindre bitar. Blanda sparris, makrill och de späda örterna. Blanda ihop olivolja, honung och vitvinsvinäger och smaksätt makrillen och sparrisen med den.

servering: Arrangera skagentoasten och makrillsalladen på tallrik. Dekorera med forellrom och dill.