Ett smaskigt recept på skagentoast och makrillsallad för 4 portioner från Gimo hotell.
Toast skagen
- 100 g räkor, skalade
- 2 msk majonnäs
- 2 msk crème fraiche
- 1 dl hackad dill
- salt och vitpeppar
- chilipeppar
- citronsaft
- kavring
Blanda räkor, majonnäs, crème fraiche, dill och några citrondroppar. Smaka av med salt, vitpeppar och lite chilipeppar. Servera på utstansad kavring, cirka 3,5 centimeter i diameter.
Makrillsallad
- 200 g skinnfri makrill
- 4 sparris
- 1 dl späda örter
- 3 msk olivolja
- 1/2 msk honung
- 1/2 msk vitvinsvinäger
- 3 msk forellrom
- dill
Koka sparrisen och skär i mindre bitar. Plocka makrillen i mindre bitar. Blanda sparris, makrill och de späda örterna. Blanda ihop olivolja, honung och vitvinsvinäger och smaksätt makrillen och sparrisen med den.
Servering
Arrangera skagentoasten och makrillsalladen på tallrik. Dekorera med forellrom och dill.