Skagentoast och makrillsallad från Gimo

Recept på skagentoast och makrillsallad från Gimo Herrgård

Ett smaskigt recept på skagentoast och makrillsallad för 4 portioner från Gimo hotell.

Toast skagen

  • 100 g räkor, skalade
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk crème fraiche
  • 1 dl hackad dill
  • salt och vitpeppar
  • chilipeppar
  • citronsaft
  • kavring

Blanda räkor, majonnäs, crème fraiche, dill och några citrondroppar. Smaka av med salt, vitpeppar och lite chilipeppar. Servera på utstansad kavring, cirka 3,5 centimeter i diameter.

Makrillsallad

  • 200 g skinnfri makrill
  • 4 sparris
  • 1 dl späda örter
  • 3 msk olivolja
  • 1/2 msk honung
  • 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk forellrom
  • dill

Koka sparrisen och skär i mindre bitar. Plocka makrillen i mindre bitar. Blanda sparris, makrill och de späda örterna. Blanda ihop olivolja, honung och vitvinsvinäger och smaksätt makrillen och sparrisen med den.

Servering

Arrangera skagentoasten och makrillsalladen på tallrik. Dekorera med forellrom och dill.

Följ oss

Senaste nyheterna

Kategorier

Liknande inlägg

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev