(4 port)
Toast skagen
100 g räkor, skalade
2 msk majonnäs
2 msk crème fraiche
1 dl hackad dill
salt och vitpeppar
chilipeppar
citronsaft
kavring
Makrillsallad
200 g skinnfri makrill
4 sparris
1 dl späda örter
3 msk olivolja
1/2 msk honung
1/2 msk vitvinsvinäger
3 msk forellrom
dill
skagentoast: Blanda räkor, majonnäs, crème fraiche, dill och några citrondroppar. Smaka av med salt, vitpeppar och lite chilipeppar. Servera på utstansad kavring, cirka 3,5 centimeter i diameter.
makrillsallad: Koka sparrisen och skär i mindre bitar. Plocka makrillen i mindre bitar. Blanda sparris, makrill och de späda örterna. Blanda ihop olivolja, honung och vitvinsvinäger och smaksätt makrillen och sparrisen med den.
servering: Arrangera skagentoasten och makrillsalladen på tallrik. Dekorera med forellrom och dill.