Skagentoast och makrillsallad från Gimo

Recept på skagentoast och makrillsallad från Gimo Herrgård

(4 port)

Toast skagen

100 g räkor, skalade

2 msk majonnäs

2 msk crème fraiche

1 dl hackad dill

salt och vitpeppar

chilipeppar

citronsaft

kavring

Makrillsallad

200 g skinnfri makrill

4 sparris

1 dl späda örter

3 msk olivolja

1/2 msk honung

1/2 msk vitvinsvinäger

3 msk forellrom

dill

skagentoast: Blanda räkor, majonnäs, crème fraiche, dill och några citrondroppar. Smaka av med salt, vitpeppar och lite chilipeppar. Servera på utstansad kavring, cirka 3,5 centimeter i diameter.

makrillsallad: Koka sparrisen och skär i mindre bitar. Plocka makrillen i mindre bitar. Blanda sparris, makrill och de späda örterna. Blanda ihop olivolja, honung och vitvinsvinäger och smaksätt makrillen och sparrisen med den.

servering: Arrangera skagentoasten och makrillsalladen på tallrik. Dekorera med forellrom och dill.

Följ oss

Senaste nyheterna

Kategorier

Liknande inlägg

Gods & Gårdar hotellweekend på Bjertorp Slott

4 slott i Mellansverige

Vem har inte drömt om att bo på ett slott? Sagolika miljöer med fantastiska utsmyckningar och pampiga trädgårdar. Att bara promenera runt på omgivningarna är

Läs mer

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev