Skånsk äggakaka med varmrökt fläsk och rårörda lingon

Skånsk äggakaka med varmrökt fläsk och rårörda lingon

Här är ett recept på en härlig äggakaka från Brösarps Gästgifveri och SPA på Österlen.

Det här behöver du till 4 portioner:

  • 10 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 3/4-1 dl socker
  • 1-1 1/2 msk salt
  • 1 l mjölk
  • 2 msk smör för stekning

Rårörda lingon

  • 400 g lingon
  • 1 1/2 dl socker

Servering

  • 800 g skivat varmrökt sidfläsk, det går även bra med rimmat fläsk.

Gör så här:

Vispa ägg, vetemjöl, socker och salt till en slät smet. Tillsätt mjölken. Smält smöret i stekpanna. Slå smeten i stekpannan och sänk till medelhög värme. Dra med en stekspade i botten på pannan tills smeten nästan har stelnat. Grädda kakan några minuter så den får färg. Vänd sedan kakan med lock eller i luften och låt den få färg på båda sidor.

Rårörda lingon: Lägg lingon och socker i en bunke. Rör tills sockret löst sig. Förbered gärna dagen innan.

Servering: Stek sidfläsket knaprigt i panna på medelhög värme. Lägg äggakakan på en tallrik och servera med rårörda lingon och det knapriga sidfläsket.

Liknande inlägg

Följ oss

Senaste nyheterna

Kategorier

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev