Smörstekt gös med viergesås

Recept på smörstekt gös med viergesås

Smörstekt gös

Lägg fram 4 st gösfiléer med skinnet kvar.

Snitta skinnet och stek filéerna i smör tills skinnet blivit krispigt. Salta & peppra

Det går utmärkt att ersätta gösen med nästan vilken vit fisk som helst, helst MSC-märkt.

Dressing:

sikta på att det ska vara ungefär lika mängder av alla ingredienser nedan, mängdangivelserna är ungefärliga.

  • 2 msk kapris
  • 10 st hackade svarta oliver
  • 2 st finhackad schalottenlök
  • 1 dl tomatconcassé
  • hackade färska örter (½ dl vardera av koriander & persilja)
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • saft av 1 st citron
  • ½ dl hackad haricot verts
  • salt & peppar

Fräs schalottenlöken i olivoljan, så att den blir mjuk. Tillsätt därefter övriga ingredienser. Häll dressingen över fisken och servera, förslagsvis tillsammans med dillslungad potatis.

Liknande inlägg

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev