Smörstekt gös
- 4 gösfiléer med skinnet kvar
- Smör för stekning
- Salt och peppar efter smak
Dressing
- 2 msk kapris
- 10 svarta oliver, finhackade
- 2 schalottenlökar, finhackade
- 1 dl tomatconcassé (krossad tomat)
- ½ dl färsk koriander, hackad
- ½ dl färsk persilja, hackad
- 1 dl olivolja
- 1 msk vit balsamvinäger
- Saft från 1 citron
- ½ dl hackade haricot verts (gröna bönor)
- Salt och peppar efter smak
Instruktioner:
- Förbered gösfiléerna: Lägg fram 4 gösfiléer med skinnet kvar. Snitta skinnet något för att hjälpa det att bli krispigt under tillagningen. Krydda filéerna med salt och peppar efter smak.
- Smörstek gösen: Hetta upp en stekpanna och tillsätt smör. Stek gösfiléerna med skinnsidan nedåt tills skinnet är krispigt och gyllene. Vänd filéerna och stek dem på den andra sidan tills de är genomstekta och har en fin gyllenbrun färg. Detta tar vanligtvis några minuter åt varje sida beroende på tjockleken på filéerna. När fisken är färdig, ta bort den från värmen och låt den vila.
- Förbered dressing: I en separat stekpanna, fräs de finhackade schalottenlökarna i olivoljan tills de blir mjuka och genomskinliga. Tillsätt kapris, hackade svarta oliver, tomatconcassé, koriander, persilja, vit balsamvinäger, citronsaft och hackade haricot verts. Rör om väl och smaka av med salt och peppar.
- Servera: Placera de smörstekta gösfiléerna på serveringsfat och häll över den förberedda kapris- och olivdressingen. Servera rätten tillsammans med dillslungad potatis eller valfria sidorätter.
Denna smörstekta gösfilé med Kapris- och Olivdressing är en utsökt rätt som imponerar med sin enkla tillagning och fantastiska smaker. Du kan också byta ut gösen mot nästan vilken vit fisk som helst, helst MSC-märkt, för att anpassa rätten efter dina preferenser. Bon appétit!