Smörstekt gös med viergesås

4 st gösfiléer med skinnet kvar.

Snitta skinnet och stek filéerna i smör tills skinnet blivit krispigt. Salta & peppra

Dressing:

sikta på att det ska vara ungefär lika mängder av alla ingredienser nedan, mängdangivelserna är ungefärliga

2 msk kapris

10 st hackade svarta oliver

2 st finhackad schalottenlök

1 dl tomatconcassé

hackade färska örter (½ dl vardera av koriander & persilja)

1 dl olivolja

1 msk vit balsamvinäger

saft av 1 st citron

½ dl hackad haricot verts

salt & peppar

Fräs schalottenlöken i olivoljan, så att den blir mjuk. Tillsätt därefter övriga ingredienser. Häll dressingen över fisken och servera, förslagsvis tillsammans med dillslungad potatis.

Det går utmärkt att ersätta gösen med nästan vilken vit fisk som helst, helst MSC-märkt.

Njut av våra andra recept:

Matjesillbakelse

Matjesillbakelse

Matjesillbakelse Till botten 50 g smör200 g kavring Till fyllningen 2 st gelatinblad400 g matjessill1 liten rödlökRivet skal av en

Läs mer

Pssssssst! Countryside Hotels i White Guide

Klicka på ”Matupplevelser” för att se vilka hotell inom Countryside Hotels som placerades sig höst i 2017 års upplaga av ”restaurang-bibeln” White Guide.

Får vi bjuda på en natt?

Bo vid 5 tillfällen, vi bjuder på den sjätte natten.