Smörstekt gös
Lägg fram 4 st gösfiléer med skinnet kvar.
Snitta skinnet och stek filéerna i smör tills skinnet blivit krispigt. Salta & peppra
Det går utmärkt att ersätta gösen med nästan vilken vit fisk som helst, helst MSC-märkt.
Dressing:
sikta på att det ska vara ungefär lika mängder av alla ingredienser nedan, mängdangivelserna är ungefärliga.
- 2 msk kapris
- 10 st hackade svarta oliver
- 2 st finhackad schalottenlök
- 1 dl tomatconcassé
- hackade färska örter (½ dl vardera av koriander & persilja)
- 1 dl olivolja
- 1 msk vit balsamvinäger
- saft av 1 st citron
- ½ dl hackad haricot verts
- salt & peppar
Fräs schalottenlöken i olivoljan, så att den blir mjuk. Tillsätt därefter övriga ingredienser. Häll dressingen över fisken och servera, förslagsvis tillsammans med dillslungad potatis.