Smörstekt gös med viergesås

Recept på smörstekt gös med viergesås

4 st gösfiléer med skinnet kvar.

Snitta skinnet och stek filéerna i smör tills skinnet blivit krispigt. Salta & peppra

Dressing:

sikta på att det ska vara ungefär lika mängder av alla ingredienser nedan, mängdangivelserna är ungefärliga

2 msk kapris

10 st hackade svarta oliver

2 st finhackad schalottenlök

1 dl tomatconcassé

hackade färska örter (½ dl vardera av koriander & persilja)

1 dl olivolja

1 msk vit balsamvinäger

saft av 1 st citron

½ dl hackad haricot verts

salt & peppar

Fräs schalottenlöken i olivoljan, så att den blir mjuk. Tillsätt därefter övriga ingredienser. Häll dressingen över fisken och servera, förslagsvis tillsammans med dillslungad potatis.

Det går utmärkt att ersätta gösen med nästan vilken vit fisk som helst, helst MSC-märkt.

Följ oss

Senaste nyheterna

Kategorier

Liknande inlägg

Gods & Gårdar hotellweekend på Bjertorp Slott

4 slott i Mellansverige

Vem har inte drömt om att bo på ett slott? Sagolika miljöer med fantastiska utsmyckningar och pampiga trädgårdar. Att bara promenera runt på omgivningarna är

Läs mer

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev