Stekt regnbågsforell med hummersås och vårprimörer

Söderfors Herrgård bjuder på stekt regnbågsforell med hummersås och vårprimörer. Perfekt försommarmiddag.

(4 port)

600 g regnbågsforell
salt och vitpeppar

Hummerfond

205 g hummerskal
40 g morot, tärnad
40 g gul lök, tärnad
40 g blekselleri, tärnad
40 g purjolök, tärnad
40 g palsternacka, tärnad
5 vitpepparkorn
2 lagerblad
1 msk tomatpuré

5 dl torrt vitt vin

1/2 l grädde

salt och vitpeppar

Vårprimörer

8 gula morötter
8 palsternackor
8 salladslökar

Stek forellerna i smör, cirka 2-3 minuter på varje sida. Salta och peppra

Hummerfond:

Lägg alla ingredienser, utom vinet och grädden, i en långpanna och rosta i ugnen på 175° i 15-20 minuter. Stjälp upp allt i en kastrull, tillsätt vinet och fyll på med vatten tills det täcker hummerskalen. Koka upp och sjud i cirka 40 minuter, sila. Cirka en halv liter hummerfond ska var kvar. Blanda hummerfonden med grädden och koka ihop till en härlig såskonsistens.

Vårprimörer:

Koka primörerna i lättsaltat vatten.

Servering:

Arrangera foreller och primörer på tallrik, avsluta med hummersåsen. Servera gärna med färskpotatis.

Njut av våra andra recept:

Pssssssst! Countryside Hotels i White Guide

Klicka på ”Matupplevelser” för att se vilka hotell inom Countryside Hotels som placerades sig höst i 2017 års upplaga av ”restaurang-bibeln” White Guide.

Får vi bjuda på en natt?

Bo vid 5 tillfällen, vi bjuder på den sjätte natten.