Stekt rödingfilé med soltorkad tomat- och basilikasmör samt smörstekta kantareller

skidhotell

Detta recept på stekt rödingfilé kommer från Fryksås Hotell & Gestgifveri i Dalarna.

(Räcker till 4 portioner)

Stekt rödingfilé

  • 4 rödingfilé à 150 g
  • smör

Stek rödingfiléerna i rikligt med smör på medelvärme med köttsidan ner. Vänd när skinnsidan har fått fin färg. Stek färdigt i pannan. Rödingen är färdig när fiskköttet är lätt rosa och den skivar sig lätt när man tycker på det.

Soltorkad tomat- och basilikasmör

  • 1/2 dl soltorkade tomater
  • 1/2 dl hackad basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 300 g smör, rumstempererat
  • salt och svartpeppar

Mixa soltorkade tomater, basilika, vitlök och smör. Mixa tills tomaterna är finfördelade, men inte helt slätmixade. Smaka av med salt och svartpeppar. Slå in smöret i smörpapper och ställt kallt innan servering.

Kantareller

  • 1 dl kantareller
  • smör
  • salt och svartpeppar

Ansa och stek kantarellerna i smör. Salta och peppra.

Servering

Dela soltorkad tomat- och basilikasmöret i portionsbitar och lägg upp på de varma rödingfiléerna. Arrangera kantarellerna. Servera gärna en potatispuré till.

Liknande inlägg

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev