Stekt rödingfilé med soltorkad tomat- och basilikasmör samt smörstekta kantareller

skidhotell

Detta recept kommer från Fryksås Hotell & Gestgifveri i Dalarna.

(4 port)

Rödingfilé

  • 4 rödingfilé à 150 g
  • smör

Soltorkad tomat- och basilikasmör

  • 1/2 dl soltorkade tomater
  • 1/2 dl hackad basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 300 g smör, rumstempererat
  • salt och svartpeppar

Kantareller

  • 1 dl kantareller
  • smör
  • salt och svartpeppar

Stek rödingfiléerna i rikligt med smör på medelvärme med köttsidan ner. Vänd när skinnsidan har fått fin färg. Stek färdigt i pannan. Rödingen är färdig när fiskköttet är lätt rosa och den skivar sig lätt när man tycker på det.

Soltorkad tomat- och basilikasmör:

Mixa soltorkade tomater, basilika, vitlök och smör. Mixa tills tomaterna är finfördelade, men inte helt slätmixade. Smaka av med salt och svartpeppar. Slå in smöret i smörpapper och ställt kallt innan servering.

Kantareller:

Ansa och stek kantarellerna i smör. Salta och peppra.

Servering:

Dela soltorkad tomat- och basilikasmöret i portionsbitar och lägg upp på de varma rödingfiléerna. Arrangera kantarellerna. Servera gärna en potatispuré till.

Följ oss

Senaste nyheterna

Kategorier

Liknande inlägg

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev