Detta recept kommer från Fryksås Hotell & Gestgifveri i Dalarna.
(4 port)
Rödingfilé
- 4 rödingfilé à 150 g
- smör
Soltorkad tomat- och basilikasmör
- 1/2 dl soltorkade tomater
- 1/2 dl hackad basilika
- 1 vitlöksklyfta
- 300 g smör, rumstempererat
- salt och svartpeppar
Kantareller
- 1 dl kantareller
- smör
- salt och svartpeppar
Stek rödingfiléerna i rikligt med smör på medelvärme med köttsidan ner. Vänd när skinnsidan har fått fin färg. Stek färdigt i pannan. Rödingen är färdig när fiskköttet är lätt rosa och den skivar sig lätt när man tycker på det.
Soltorkad tomat- och basilikasmör:
Mixa soltorkade tomater, basilika, vitlök och smör. Mixa tills tomaterna är finfördelade, men inte helt slätmixade. Smaka av med salt och svartpeppar. Slå in smöret i smörpapper och ställt kallt innan servering.
Kantareller:
Ansa och stek kantarellerna i smör. Salta och peppra.
Servering:
Dela soltorkad tomat- och basilikasmöret i portionsbitar och lägg upp på de varma rödingfiléerna. Arrangera kantarellerna. Servera gärna en potatispuré till.