Stekt rödingfilé med soltorkad tomat- och basilikasmör samt smörstekta kantareller

Detta recept kommer från Fryksås Hotell & Gestgifveri i Dalarna.

(4 port)

4 rödingfilé à 150 g

smör

Soltorkad tomat- och basilikasmör

1/2 dl soltorkade tomater

1/2 dl hackad basilika

1 vitlöksklyfta

300 g smör, rumstempererat

salt och svartpeppar

Kantareller

1 dl kantareller

smör

salt och svartpeppar

Stek rödingfiléerna i rikligt med smör på medelvärme med köttsidan ner. Vänd när skinnsidan har fått fin färg. Stek färdigt i pannan. Rödingen är färdig när fiskköttet är lätt rosa och den skivar sig lätt när man tycker på det.

Soltorkad tomat- och basilikasmör:

Mixa soltorkade tomater, basilika, vitlök och smör. Mixa tills tomaterna är finfördelade, men inte helt slätmixade. Smaka av med salt och svartpeppar. Slå in smöret i smörpapper och ställt kallt innan servering.

Kantareller:

Ansa och stek kantarellerna i smör. Salta och peppra.

Servering:

Dela soltorkad tomat- och basilikasmöret i portionsbitar och lägg upp på de varma rödingfiléerna. Arrangera kantarellerna. Servera gärna en potatispuré till.