3 sorters müsli du gör enkelt hemma

Det här receptet 3 sorters müsli kommer från våra vänner på recept.se

Tre sorters müsli du gör enkelt hemma

Frögranola

  • 3 dl havregryn
  • 3 dl dinkelflingor
  • 1 dl Pumpafrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl linfrön
  • 2 msk sesanfrön
  • 0.5 dl kokos – hyvlad eller riven
  • 1 dl hasselnötter
  • 0.5 dl muscavadosocker
  • 0.75 dl honung
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl kokosolja eller rapsolja

Sätt ugnen på 150°. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Värm vatten, honung och olja i en kastrull. Häll det över blandningen i skålen. Blanda försiktigt runt med händerna. Fördela allt på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen i cirka 40 minuter. Rör om då och då. Ta ut och låt svalna. Förvara granolan på burk.

Honungsrostad kardemummamüsli

  • 10 dl grynblandning – korn – vete – råg – havre
  • 2 dl hasselnötter
  • 1.5 dl gröna pumpakärnor – rostade
  • 1.5 dl solroskärnor – rostade
  • 1 msk kardemumma – stött
  • 4 msk kokosolja eller rapsolja
  • 2 dl vatten
  • 1 dl honung

Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Koka upp olja, vatten och honung i en kastrull. Droppa det över grynblandningen och blanda runt; krama lite med händerna så att det klumpar sig lite. Häll allt i en långpanna och rosta i mitten av ugnen i cirka 25–30 minuter. Rör om då och då. Låt kallna. Förvara müslin på burk.

Äppel- och kanelmüsli

  • 10 dl havregryn
  • 1.5 dl solrosfrön eller pumpafrön – rostade
  • 1 dl kokos – riven
  • 1 dl hasselnötter
  • 0.5 dl sesamfrön
  • 2 msk kanel
  • 0.5 dl honung
  • 4 msk rapsolja
  • 0.75 dl koncentrerad äppeljuice
  • 1.25 dl Vatten
  • 1 dl russin
  • 1.5 st äpplen – torkade småbitar

Sätt ugnen på 175°. Blanda gryn, rostade frön, kokos, hasselnötter, sesamfrön och kanel i en bunke. Värm upp äppeljuice, vatten, honung och rapsolja i en kastrull. Häll detta över blandningen. Blanda runt och krama med händerna så att det klumpar sig lite. Häll allt i en långpanna och rosta i mitten av ugnen i cirka 30–40 minuter. Rör om då och då. Låt kallna. Blanda ner äppelbitar, russin och lätt krossade havreflakes. Förvara müslin på burk.

Liknande inlägg

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev