Det här receptet 3 sorters müsli kommer från våra vänner på recept.se

Frögranola
- 3 dl havregryn
- 3 dl dinkelflingor
- 1 dl Pumpafrön
- 1 dl solrosfrön
- 1 dl linfrön
- 2 msk sesanfrön
- 0.5 dl kokos – hyvlad eller riven
- 1 dl hasselnötter
- 0.5 dl muscavadosocker
- 0.75 dl honung
- 1 dl vatten
- 0.5 dl kokosolja eller rapsolja
Sätt ugnen på 150°. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Värm vatten, honung och olja i en kastrull. Häll det över blandningen i skålen. Blanda försiktigt runt med händerna. Fördela allt på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen i cirka 40 minuter. Rör om då och då. Ta ut och låt svalna. Förvara granolan på burk.
Honungsrostad kardemummamüsli
- 10 dl grynblandning – korn – vete – råg – havre
- 2 dl hasselnötter
- 1.5 dl gröna pumpakärnor – rostade
- 1.5 dl solroskärnor – rostade
- 1 msk kardemumma – stött
- 4 msk kokosolja eller rapsolja
- 2 dl vatten
- 1 dl honung
Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Koka upp olja, vatten och honung i en kastrull. Droppa det över grynblandningen och blanda runt; krama lite med händerna så att det klumpar sig lite. Häll allt i en långpanna och rosta i mitten av ugnen i cirka 25–30 minuter. Rör om då och då. Låt kallna. Förvara müslin på burk.
Äppel- och kanelmüsli
- 10 dl havregryn
- 1.5 dl solrosfrön eller pumpafrön – rostade
- 1 dl kokos – riven
- 1 dl hasselnötter
- 0.5 dl sesamfrön
- 2 msk kanel
- 0.5 dl honung
- 4 msk rapsolja
- 0.75 dl koncentrerad äppeljuice
- 1.25 dl Vatten
- 1 dl russin
- 1.5 st äpplen – torkade småbitar
Sätt ugnen på 175°. Blanda gryn, rostade frön, kokos, hasselnötter, sesamfrön och kanel i en bunke. Värm upp äppeljuice, vatten, honung och rapsolja i en kastrull. Häll detta över blandningen. Blanda runt och krama med händerna så att det klumpar sig lite. Häll allt i en långpanna och rosta i mitten av ugnen i cirka 30–40 minuter. Rör om då och då. Låt kallna. Blanda ner äppelbitar, russin och lätt krossade havreflakes. Förvara müslin på burk.