Ett riktigt smaskigt recept på vinkokta blåmusslor från våra vänner på Villa Sjötorp. Lycka till och smaklig måltid!
Villa Sjötorp arrangerar för övrigt populära musselexpeditioner med boendepaket en eller två nätter.
Detta behöver du för 4 portioner av vinkokta blåmusslor
- 1 kg bohuslänska blåmusslor
- 2 gula lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 1 bunt persilja
- 2 dl vitt vin
- Rapsolja
- Salt
Gör så här
- Skölj musslorna under rinnande vatten.
- Knacka öppna musslor försiktigt mot diskbänken. De blåmusslor som inte sluter sig slängs.
- Fräs lök och vitlök i oljan.
- Tillsätt blåmusslorna och persiljan samt en nypa salt.
- Lägg på lock och låt koka i 2-3 minuter, eller tills musslorna är färdiga och har öppnat sig.
- Servera musslorna i en stor varm skål.