Vinkokta blåmusslor från Villa Sjötorp

Recept på vinkokta blåmusslor från Villa Sjötorp

4 portioner

  • 1 kg bohuslänska blåmusslor
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 bunt persilja
  • 2 dl vitt vin
  • Rapsolja
  • Salt

Gör så här:

  1. Skölj musslorna under rinnande vatten.
  2. Knacka öppna musslor försiktigt mot diskbänken. De blåmusslor som inte sluter sig slängs.
  3. Fräs lök och vitlök i oljan.
  4. Tillsätt blåmusslorna och persiljan samt en nypa salt
  5. Lägg på lock och låt koka i 2-3 minuter, eller tills musslorna är färdiga och har öppnat sig.
  6. Servera musslorna i en stor varm skål

Villa Sjötorp arrangerar för övrigt populära musselexpeditioner med boendepaket en eller två nätter.

Följ oss

Senaste nyheterna

Kategorier

Liknande inlägg

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev