Countryside Hotels 3 sagolika villor

Vem ville inte bo i Villa Villekulla som liten och vara en del av Astrid Lindgrens fantastiska värld? Vi på Countryside Hotels har kanske inte Villa Villekulla men vi har Villa Gransholm, Villa Brunnby och Villa Sjötorp som alla tre bär på något magiskt – allt från en spännande historia och fantastisk miljö till underbar mat och dryck.

1. Villa Gransholm – Ett sagoslott i miniatyr

Den över 100 år gamla villan ser lite ut ett slott från en saga med sina små torn, vackra matsalar och salonger samt den stora park som omger huset. Villa Gransholm var från början en representativ bostad åt disponenten för Gransholms bruk och hans familj. Det som idag är hotellrum var då arbetsplatser åt brukets anställda.

Villa Gransholm - En av Countryside Hotels sagolika villor

Men den historiska upptäcktsfärden tar inte slut vid Villa Gransholm. För historiefantasten finns även Bergkvara slottsruin från 1470-talet i vacker naturmiljö. Slottsruinen är belägen cirka en mil från hotellet, vilket bjuder på en perfekt cykelutflykt för den som vill njuta av det vackra landskapet. Efter upptäcktsfärden kan man dra sig tillbaka till villan för en välförtjänt whiskey-, vin- eller chokladprovning.

2. Villa Brunnby – En sagolik villa i idyllisk miljö

På Kullahalvön ligger detta fantastiska hus, ritat av den kände arkitekten Isak Gustaf Clason, 1856-1930. Isak Gustaf Clason har också bl a ritat Nordiska museet, Bünsowska huset, Östermalms Saluhall och Hallwylska palatset i Stockholm samt Mårbacka i Sunne. Kullahalvön har blivit en av de ledande regionerna i det nya vinlandet Sverige.

Villa Brunnby - En sagolik villa

Villa Brunnby ligger mitt mellan Sveriges två största vingårdar, med utsikt över idylliska kohagar och de växande vinrankorna.

3. Villa Sjötorp – En önskan om att vårda och bevara

Några av de ord som fått beskriva Villa Sjötorp under åren är mystik, frihet och gemenskap. Villan upprättades 1901 och är ett exempel på sann snickarglädje. Här finns en önskan om att vårda och bevara, hotellet har nämligen vunnit Historic Gourmet Award 2017 för sitt arkitektoniska värde, den historia hotellet representerar och självklart sin goda mat.

Villa Sjötorp - En av Countryside Hotels sagolika villor

Här kan man bada i havet, ta en härlig promenad i det sagolika landskapet och njuta av en god måltid medan solen går ner över havet. För den som har barnasinnet kvar finns även en helt underbar gunga som är ett måste att prova.

Förverkliga dina barndomsdrömmar i vuxen etapp och bo på en av våra sagolika villor

Boka in en weekend på något av våra fantastiska och sagolika villor här. Låt oss föra dig in i en värld av lyx och avkoppling, där varje ögonblick blir en minnesvärd upplevelse.

Liknande inlägg

Följ oss

Senaste nyheterna

Kategorier

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev