3 slott du inte får missa

Vem har inte drömt om att bo på slott? Sagolika miljöer med fantastiska utsmyckningar och pampiga trädgårdar. Ta mysiga promenader vid slottets omgivning eller kanske en lång sovmorgon på hotellrummet?

Här tipsar vi om 3 slott inom Countryside Hotels som du inte får missa!

1. Bo på fantastiska Bjertorp Slott

Bjertorp Slott

Innanför ekporten inspireras och njuter du av personlig service, uppmärksammad gastronomi och den spännande historia som genomsyrar hela slottet. Här är alla hotellrum och sviter designade utifrån slottets historia och beskriver alla ett eget händelserikt kapitel.

Inredningen är en häftig kombination av färger och mönster: Jugend möter 2000-talet med dagens komfort och bekvämlighet. Här finns bl.a. weekendpaketet Slottsdygnet, där du får njuta av en fyrarätters middag, övernatta i ett av slottets dubbelrum och avsluta med slottsfrukost. En kort paus från vardagen, helt enkelt.

Läs mer här

2. Bo på Västanå Slott

Hotellrum på Västanå Slott

Strax utanför Gränna ligger idylliska Västanå Slott som byggdes 1590 och har sedan 1948 drivits som Sveriges första slottshotell. Slottet har varit i familjen von Otters ägo i nio generationer och idag driver familjen ett personligt och välkomnande hotell med tillhörande golfbana och tennisbana på ägorna.

Här njuter ni fullt i vackra och avkopplande slottsmiljöer av kulinariska rätter, gott vin och slottets egen konstsamling. Slottets historia är levande i alla tre byggnader där mycket tanke och möda ligger bakom inredningen då alla rummen har sin egen stil och personlighet. På hela slottet finns mycket att upptäcka bland tidstypiska detaljer och textilier.

Se alla paket här

3. Bo på Rosersbergs Slott

Rosersbergs Slott

Ett kungligt slott, pampig arkitektur och sagolika grönområden. På Rosersbergs Slott bor du varmt och ombonat i en tidstypisk interiör. Du känner historien i väggarna samtidigt som du njuter av stillheten och lugnet. Anländ vid lunch och börja med en god måltid, vandra i slottsträdgården, och beställ in kvällsmaten till rummet.

Njut av att sträckkolla serier in på nattens sena timmar och unna er en lång sovmorgon. Här kan du uppleva paketet Slottsvistelse, som innehåller logi, tvårätters middag och frukostbuffé.

Läs mer här

Följ oss

Senaste nyheterna

Kategorier

Liknande inlägg

Kombinera ditt weekendpaket med en vandringsresa

Hotellweekend i Norrland

Varför inte prova att semestra i våra norra delar av landet och boka en hotellweekend i Norrland? Det är kanske inte alltid den första tanken som slår en när man ska på en hotellweekend, men hos våra norrländska hotell finns minst lika magiska vyer och fantastisk natur som hos de söderut.

Läs mer
Bo på hotell i Västergötland

Upplev Sverige nära dig

Historia, kultur, mat, naturens skönhet – Det finns så mycket att upptäcka! Dessutom finns det många vackra och spännande platser i närheten av dig. Forskning visar att flera, kortare minisemestrar gör oss lyckligare än en enda lång semester under året. Så se dig omkring, vad kan du uppleva i din närhet?

Läs mer

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev