5 utomhusupplevelser du måste testa i sommar

Att röra på sig är underbart för både kropp och själ. Att dessutom göra det under en bar himmel, i det grönskande gräset gör upplevelsen bara bättre.

Inom Countryside Hotels finns många utomhusupplevelser, oavsett om du vill ut för att träna eller bara finna ro i de vackra omgivningarna. Här listar vi fem roliga utomhusaktiviteter.

1. Upptäck omgivningen utanför dörren – vandra i Sverige

Boka en vandringsresa på Storsätra Fjällhotell

Alla våra hotell, slott, herrgårdar, pensionat och gästgiverier ligger i inspirerade och naturnära miljöer. Ta på dig skorna och upptäck Sverige utanför dörren. Gå längs skog, ängar, fjäll, sjöar eller åkrar. Var du än vänder dig finns vackra promenadstråk och vandringsstigar. Omkring våra hotell finns vandrings- och promenadstigar för alla, oavsett om du är nybörjare eller van vandrare.

2. Testa fiskelyckan

Ha ert nästa midsommarfirande på Hennickehammars Herrgård

Många hotell inom Countryside Hotels ligger nära fiskevänliga sjöar. Vakna tidigt och fiska under tystnad i morgondiset. Att bara vara på sjön eller vid stranden och slappna av till fåglarnas kvitter känns bra för själen. Testa fiskelyckan på egen hand eller med någon du håller kär.

3. Golfa dagen lång

Golfa vid slottet

Har du en passion för golf? Spendera då långa dagar ute på golfbanan. Några av våra hotell har stora, fina golfbanor med omgivningar som får dig vilka stanna kvar dagen ut.

4. Träna eller upptäck omgivningen på cykel

Åk på hälso-och träningshelger med Countryside Hotels

Gillar du fart och äventyr eller föredrar du att cykla långsamt bara för att njuta och se mer av platsen? På våra hotell kan du ta dig ut på cykelturer oavsett svårighetsgrad. Kanske vill du upp i bergen för att cykla MTB? Då finns många bra leder med härliga vyer. Eller vill du hellre ta med picknick i cykelkorgen och ge dig ut för att hitta den perfekta fikaplatsen? Vad du än väljer så får du frisk luft och ett härligt motionspass.

5. Träna under bar himmel

Hälso och träningshelger på Dömle Herrgård

Vill du komma igång med träningen eller bara underhålla den när du är iväg för att samla energi? Många av våra hotell har inspirerade träningspaket ute i friska luften. Här kan du gruppträna med kunniga instruktörer som hjälper dig att få ut det du behöver av passet. Efter träningspasset kan du slappa på rummet, i många fall även relaxen eller spaanläggningen. Det bästa av två världar helt enkelt.

Följ oss

Senaste nyheterna

Kategorier

Liknande inlägg

Kombinera ditt weekendpaket med en vandringsresa

Hotellweekend i Norrland

Varför inte prova att semestra i våra norra delar av landet och boka en hotellweekend i Norrland? Det är kanske inte alltid den första tanken som slår en när man ska på en hotellweekend, men hos våra norrländska hotell finns minst lika magiska vyer och fantastisk natur som hos de söderut.

Läs mer
Bo på hotell i Västergötland

Upplev Sverige nära dig

Historia, kultur, mat, naturens skönhet – Det finns så mycket att upptäcka! Dessutom finns det många vackra och spännande platser i närheten av dig. Forskning visar att flera, kortare minisemestrar gör oss lyckligare än en enda lång semester under året. Så se dig omkring, vad kan du uppleva i din närhet?

Läs mer

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev