Countryside Hotels 3 sagolika villor

Vem ville inte bo i Villa Villekulla som liten och vara en del av Astrid Lindgrens fantastiska värld. Vi på Countryside Hotels har kanske inte Villa Villekulla men nog Villa Gransholm, Villa Källhagen och Villa Sjötorp som alla tre bär på något magiskt – allt från en spännande historia och fantastisk miljö till underbar mat och dryck.

1. Villa Gransholm – Ett sagoslott i miniatyr

Den över 100 år gamla villan ser lite ut ett slott från en saga med sina små torn, vackra matsalar och salonger samt den stora park som omger huset. Villa Gransholm var från början en representativ bostad åt disponenten för Gransholms bruk och hans familj. Det som idag är hotellrum var då arbetsplatser åt brukets anställda.

Men den historiska upptäcktsfärden tar inte slut vid Villa Gransholm. För historiefantasten finns även Bergkvara slottsruin från 1470-talet i vacker naturmiljö. Slottsruinen är belägen cirka en mil från hotellet, vilket bjuder på en perfekt cykelutflykt för den som vill njuta av det vackra landskapet. Efter upptäcktsfärden kan man dra sig tillbaka till villan för en välförtjänt whiskey-, vin- eller chokladprovning.

Countryside Hotels

2. Villa Källhagen – En oas storstaden

På tal om Astrid Lindgren, ett stenkast från Junibacken har vi Villa Källhagen i en central del av Stockholm. Då Villa Källhagen är beläget vid Gärdet blir det en bra utgångspunkt för att på ett lätt sätt ta del av huvudstadens kulturutbud. Här hittar vi museum som Vasa museet, Nordiska museet och ABBA museet men även nöje för hela familjen som Skansen och Gröna Lund

Villa Källhagen blir som en fristad i storstaden, här tar naturens stillhet vid. Här kan man vila sig en stund, njuta av god mat och dryck på uteserveringen medan man blickar ut mot Djurgårdsbrunnskanalen. Eller haka på de som lugnt strosar eller med snabba ben löper runt kanalen.

Countryside Hotels

3. Villa Sjötorp – En önskan om att vårda och bevara

Några av de ord som fått beskriva Villa Sjötorp under åren är mystik, frihet och gemenskap. Villan upprättades 1901 och är ett exempel på sann snickarglädje. Här finns en önskan om att vårda och bevara, hotellet har nämligen vunnit Historic Gourmet Award 2017 för sitt arkitektoniska värde, den historia hotellet representerar och självklart sin goda mat.

Här kan man bada i havet, ta en härlig promenad i det sagolika landskapet och njuta av en god måltid medan solen går ner över havet. För den som har barnasinnet kvar finns även en helt underbar gunga som är ett måste att prova.

Countryside Hotels

Förverkliga dina barndomsdrömmar i vuxen etapp

Boka in en weekend på något av våra fantastiska villor här.

Följ oss

Senaste nyheterna

Kategorier

Liknande inlägg

Kombinera ditt weekendpaket med en vandringsresa

Hotellweekend i Norrland

Varför inte prova att semestra i våra norra delar av landet och boka en hotellweekend i Norrland? Det är kanske inte alltid den första tanken som slår en när man ska på en hotellweekend, men hos våra norrländska hotell finns minst lika magiska vyer och fantastisk natur som hos de söderut.

Läs mer
Bo på hotell i Västergötland

Upplev Sverige nära dig

Historia, kultur, mat, naturens skönhet – Det finns så mycket att upptäcka! Dessutom finns det många vackra och spännande platser i närheten av dig. Forskning visar att flera, kortare minisemestrar gör oss lyckligare än en enda lång semester under året. Så se dig omkring, vad kan du uppleva i din närhet?

Läs mer

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev