Från gestgifveri till designhotell

Unik står för – enda i sitt slag och har synonymen enastående. Något som alla hotell som finns hos oss på Countryside Hotels har gemensamt. De är drivna av eldsjälar och bjuder på en unik vistelse i en enastående miljö. Men utöver det är inget hotell det andra likt, inte minst arkitekturen. Här finns något för alla, allt från gestgifveri till designhotell. Låt oss presentera tre godbitar ur godispåsen som är Countryside Hotels.

Rikets äldsta fäbodmiljö

I vackra Dalarna har vi inte bara en av landets härligaste dialekter, utan här finns även en unik fäbodmiljö där du återfinner Fryksås Hotell & Gestgifveri. Det är en historisk plats att bli förälskad cirka 10 km från Orsa.

Fäbodmiljön är en av rikets äldsta med anor från 1500-talet och är belägen på en höjd som bjuder på en magisk utsikt. Hit tog bönder i Bonäs sina djur under sommartid för skogsbete, och redan under 1800-talet lade turisterna grunden för dagens fäbod med hotell. Är det kanske därför du kan förvänta dig den bästa servicen just här?

Hotellpaket på Fryksås Hotell & Gestgifveri

Välj bland hotellrum, moderna fäbodstugor och fäbodsviter. I några fäbodsviter finns bastu och öppen spis, perfekt efter en lång dag i den storslagna natur som väntar runt husknuten.

Tips att göra i Orsa!

  • Siljan Geopark är ett område beläget i delar av Orsa, Mora, Rättvik och Leksand. Även om den är under utveckling finns det redan nu magiska platser att besöka för uppleva geologin i området!
  • Vandring är väl nästan ett måste i Dalarna? Följ gamla fäbodstigar genom ett mäktigt landskap, Siljansleden är en 31 mil lång vandringsled som går att dela upp beroende på ork och vilka sevärdheter som lockar.

Huserat gäster sedan 1700-talet

Ett hotell som bjuder på en majestätisk vistelse är Rosersbergs Slottshotell utanför Stockholm. Här finns tre olika flyglar med tidsenliga rum för olika tillfällen – Kavaljersflygeln, Teaterflygeln och Källarbacken.

I Kavaljersflygeln har det tagits emot gäster sedan 1700-talet och hotellrummen har alla en känsla av slottsgemak. Teaterflygeln har under 1700- och 1800-talet fungerat som en teater på Rosersberg och är idag varmt ombonade rum. Intill Rosersbergs finner vi ett funkishus från sent 50-tal som utgör Källarbacken där inredningen ett samarbete med Svensk Tenn, här finner vi stilfulla textilier samt möbler av ingen mindre än Josef Frank.

Rosersbergs Slott - Ett slott du inte får missa

Njut av en majestätisk tillvaro ett stenkast från Stockholms puls!

Tips att göra i Stockholm!

  • Ett besök på Rosendals trädgård gör ingen besviken. Trädgården är självklart verksamhetens hjärta, här odlas i växthus såväl som på fält. Njut av en god fika på kafét och strosa runt i gårdsbutiken.
  • Naturhistoriska Museet är ett äventyr för såväl liten som stor. Välj bland 10 fasta och tillfälliga utställningar för att utforska livet på jorden, människokroppen och självklart dinosaurier!

Smakfull design och påkostade detaljer

Vi började med en historisk fäbodmiljö i norr och avslutar med en historisk bruksmiljö i söder. Beläget i ett bomullsspinneri från 1800-talet precis intill sjön Sävelången återfinner vi Nääs Fabriker. Arkitekturen som präglas av 1800-tal och tidigt 1900-tal har respektfullt bevarats, samtidigt som det hotell som finns idag utvecklats med omsorg för varje liten detalj sedan 1990-talet. Här finns stora rum med högt i tak och en magisk utsikt.

Insidan domineras av smakfull design i såväl val av material som påkostade detaljer. Njut av sköna sängar med sängkläder i bomullssatin från Dreamsilk, god mat och en miljö som slår dig med häpnad – Nääs Fabriker är en plats att fira livet på.

 Nääs Fabriker Hotell & Restaurang

Tips att göra i Tollered!

  • Nääs är skandinaviens bäst bevarade sena 1800-tals miljö, besök Nääs Slott och för en guidning som kastar dig tillbaka 150 år i tiden.
  • Du som söker en en adrenalinkick kan du prova på wakeboard efter båt på Sävelången Wake Club. En aktivitet för hela familjen!

Godispåsen som är Countrysides Hotels

Välj bland allt från gastgifveri till designhotell, boka in din dröm-weekend här.

Liknande inlägg

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev