Hotellhoppa i södra Sverige

Under det senaste året har allt fler börjat hemestra och utforska vårt avlånga land, och det kan ta sin tid för här finns mycket att upptäcka. Men för att göra det lite enklare har vi samlat några måsten i södra Sverige, allt från god brunch till kilometerlånga sandstränder. Varför inte prova att “Hotellhoppa” under sommaren för att uppleva fler platser!

Burnchpärlor i Västra Götaland

Att besöka storstaden Göteborg när man befinner sig i Västra Götaland är väl ett måste i sig? Här finns det mesta en promenad bort, allt från en fantastisk kulturscen och shopping till vackra skärgårdsöar. Och för att orka med en hel dag i storstaden är en redig brunch inte helt fel. Här är tre brunchpärlor du måste provsmaka;

  • Egg & Milk är ett amerikanskt diner med allt från milkshakes och pannkakor till färskpressad juice och bagels.
  • Brunchoteket finns den instagramvänliga avokadomacka såväl som pocherade ägg och svamptoast.
  • För dig som vill prova något nytt har restaurang finns en japansk bruch, teishoku, på restaurang Vrå.
Aspenäs Herrgård

Boende: Från storstadens brus till skogens brus

Beläget bara 20 minuter från storstaden Göteborg har vi Aspenäs Herrgård där du går från stadens brus till skogens sus. Aspenäs Herrgård är Countryside Hotels senaste pärla på västkusten i Lerum, däremot har det varit en plats goda möten, samvaro och gemenskap i cirka 100 år. Här bjuds på god mat och dryck med sjön Aspen som utsikt.

Tre saker du måste göra i Småland

Under en semester är det mycket som ska hinnas med och många viljor gå igenom, den ena vill ha fart och fläkt medan den andra längtar efter en lugn stund. Småland har inte enbart djupa skogar och ett magiskt kustlandskap utan även nöje för hela familjen. Här är tre saker du måste göra i Småland;

  • Sweden Zipline bjuder på en härlig adrenalinkick. Här kan du upptäcka landskapet ur ett fågelperspektiv, susa fram över skog och urberg.
  • Astrid Lindgrens värld blir sagor till verklighet! Se välkända scener från Astrids berättelser ta plats på scen, möt Emil i Lönneberga och besök Villa Villekulla.
  • Ångaren Thor är Sveriges äldsta vedeldade ångbåt. Njut av lugnet på Helgasjön och kanske en medtagen fikakorg.
Boka weekendpaket på Wallby Säteri

Foto: Emma Ivarsson

Boende: En morgonkaffe på förstukvisten

Mitt i en oas av djupa skogar och vajande fält hittar vi de små röda stugorna som utgör Wallby Säteri i Småland. Njut av god mat med smak av Småland och en morgonkaffe på förstukvisten. Här finns något för såväl stora som små, och kanske är det just därför besöket kan liknas vid ett besök hos mormor – hela familjen är välkommen.

Sveriges bästa stränder finns i Skåne

Det är något speciellt med att ta en promenad längst med stranden och att gräva ned sina tår i den mjuka varma sanden. Utöver vackra landskap och god mat är Skåne även känt för sina vackra stränder som många gånger omnämns som Sveriges bästa. Här är tre stränder du måste besöka i Skåne;

  • Falsterbo strand med sin tjocka vita sand jämförs många gånger med ett tropiskt paradis och sträcker sig hela 4,5 km längs med kusten.
  • Här bjuds på en rogivande omgivning med tallskog runt omkring. Kämpinge strandbad i Höllviken är populär bland såväl lokalbefolkning som dagsbesökare.
  • Ljungskogens havsbad är för dig som inte vill trängas bland andra besökare då pendling och parkering inte är lika enkelt. Här kan du njuta av en stilla tillvaro.
Exteriörbild på Ängavallen

Boende: Bland grönskande fält

Bara 20 minuter med bil från kilometerlånga vita stränder, bland grönskande fält, återfinns sagolika Ängavallen. Skåne präglas av vacker natur och magiska smaker – Ängavallen är inget undantag. Här bjuds du på 100 procent ekologisk mat, och ett motto är att av de bästa råvarorna görs den bästa maten.

Upptäck södra Sverige

Boka din weekend på ett naturskönt hotell i södra sverige här.

Liknande inlägg

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev