Hotellhoppa i södra Sverige

Under de senaste åren har allt fler börjat hemestra och utforska vårt avlånga land, och det kan ta sin tid för här finns mycket att upptäcka. Men för att göra det lite enklare har vi samlat några måsten i södra Sverige, allt från god brunch till kilometerlånga sandstränder.

Varför inte prova att “hotellhoppa” under sommaren för att uppleva fler platser i södra Sverige?

Brunchpärlor i Västra Götaland

Att besöka storstaden Göteborg när man befinner sig i Västra Götaland är väl ett måste i sig? Denna pulserande storstad bjuder på allt från konstnärliga kulturscener till pittoreska skärgårdsöar, och varje hörn av staden har något spännande att erbjuda.

Men mitt i allt detta upptäckande är det viktigt att stanna upp och ladda batterierna, och vad kan vara bättre än en generös brunch för att förbereda sig för en dag full av äventyr?

Här är tre brunchpärlor du måste provsmaka:

 • Egg & Milk är ett amerikanskt diner med allt från milkshakes och pannkakor till färskpressad juice och bagels.
 • Brunchoteket finns den instagramvänliga avokadomacka såväl som pocherade ägg och svamptoast.
 • För dig som vill prova något nytt har restaurang finns en japansk brunch, teishoku, på restaurang Vrå.

Boende: Från storstadens brus till skogens brus

Hotellhoppa i södra Sverige och bo på Aspenäs Herrgård

Bara en kort bilresa från den pulserande storstaden Göteborg, välkomnar Aspenäs Herrgård dig till en oas av lugn och naturskön skönhet. Beläget i Lerum, på Västkusten, är denna historiska herrgård en verklig pärla för den som söker en fristad från stadens brus.

Aspenäs Herrgård har en lång och rik historia som sträcker sig över nästan ett sekel av samvaro, gemenskap och minnesvärda ögonblick. Det är en plats där tidens vingslag känns mer avlägsna och där man kan koppla av och njuta av det enkla i livet.

Vid ankomsten möts du av en atmosfär av ro och frid, omgivet av vackra grönområden och utsikt över den lugna sjön Aspen. Det är en plats där du kan andas in frisk luft och låta naturens lugn sjunka in samtidigt som du njuter av riktigt god mat.

4 saker du måste göra i Småland

Under en semester är det mycket som ska hinnas med och många viljor gå igenom, den ena vill ha fart och fläkt medan den andra längtar efter en lugn stund. Småland har inte enbart djupa skogar och ett magiskt kustlandskap utan även nöje för hela familjen.

Här är 4 saker du måste göra i Småland:

 • Sweden Zipline bjuder på en härlig adrenalinkick. Här kan du upptäcka landskapet ur ett fågelperspektiv, susa fram över skog och urberg.
 • Astrid Lindgrens värld blir sagor till verklighet! Se välkända scener från Astrids berättelser ta plats på scen, möt Emil i Lönneberga och besök Villa Villekulla.
 • Ångaren Thor är Sveriges äldsta vedeldade ångbåt. Njut av lugnet på Helgasjön och kanske en medtagen fikakorg.
 • I Åsnen nationalpark, Sveriges senaste nationalpark, finns det aktiviteter för alla. Du kan paddla kanot, vandra, cykla och fiska. Om du har tur kan du stöta på ”Åsnen big five” (älg, havsörn, trana, fiskgjuse och storlom).

Oavsett om du längtar efter äventyr i skog och mark eller vill njuta av familjetid och kulturella upplevelser, har Småland allt du behöver för en minnesvärd semester. Så ge dig ut och upptäck allt som denna fantastiska region har att erbjuda!

Se Smålandsturen för fler tips.

Boende: En morgonkaffe på förstukvisten i södra Sverige

Boka weekendpaket på Wallby Säteri
Foto: Emma Ivarsson

Mitt i en oas av djupa skogar och vajande fält i södra Sverige hittar vi de små röda stugorna som utgör Wallby Säteri i Småland. Det är som att kliva in i en saga när man stiger in på denna idylliska plats, där lugnet och stillheten genomsyrar atmosfären.

Här kan besökare inte bara njuta av den bedårande naturen som omger dem, utan även av en smakupplevelse som speglar Smålands rika kulinariska arv. Varför inte starta dagen med en morgonkaffe på förstukvisten och låta sig svepas in i den friska morgonluften och den rogivande naturen?

Wallby Säteri är inte bara en plats för avkoppling och rekreation, utan även för familjens gemenskap och glädje. Med aktiviteter och evenemang som passar både stora och små blir besöket här som en återfärd till barndomens somrar hos mormor eller morfar, där varje ögonblick är fyllt av värme och kärlek.

Sveriges bästa stränder finns i Skåne

Det är något speciellt med att ta en promenad längst med stranden och att gräva ned sina tår i den mjuka varma sanden. Utöver vackra landskap och god mat är Skåne även känt för sina vackra stränder som många gånger omnämns som Sveriges bästa.

Här är 4 stränder du måste besöka i Skåne:

 • Falsterbo strand med sin tjocka vita sand jämförs många gånger med ett tropiskt paradis och sträcker sig hela 4,5 km längs med kusten.
 • Här bjuds på en rogivande omgivning med tallskog runt omkring. Kämpinge strandbad i Höllviken är populär bland såväl lokalbefolkning som dagsbesökare.
 • Ljungskogens havsbad är för dig som inte vill trängas bland andra besökare då pendling och parkering inte är lika enkelt. Här kan du njuta av en stilla tillvaro.
 • Skanörs havsbad är en barnvänlig och långgrund strand där du njuta av färgglada badhytter som står vackert uppradade på den finkorniga stranden. 

Läs mer om stränderna här.

Boende: Bland grönskande fält

Upplev den svenska naturen på Hotell Ängavallen

Bara 20 minuter med bil från kilometerlånga vita stränder, bland grönskande fält, återfinns sagolika Ängavallen. Det är som att kliva in i en annan värld när man når denna idylliska plats, där naturens skönhet och smakernas magi förenas på ett alldeles särskilt sätt.

Skåne är känt för sin enastående natur och sina rika smaker, och Ängavallen är inget undantag från denna tradition. Här välkomnas du av 100% ekologisk mat av högsta kvalitet, där varje rätt är en hyllning till det bästa som naturen har att erbjuda. Genom att odla sina egna grödor och föda upp sina djur med respekt och omsorg för miljön, strävar Ängavallen efter att erbjuda sina gäster en gastronomisk upplevelse som är både hållbar och njutbar.

Boka en weekend och upptäck södra Sverige

Ta steget ut i äventyret och upptäck allt som södra Sverige har att erbjuda! Från de pittoreska kuststäderna längs Östersjökusten till de grönskande skogarna i Småland och de böljande fälten på Skånes slätter, finns det en mängd fantastiska platser att utforska.

Oavsett om du längtar efter en avkopplande helg bland naturens lugn eller spännande äventyr och aktiviteter, finns det ett naturskönt hotell som passar just dig. Vakna upp till fågelkvitter och soluppgångar över landskapet, andas in den friska luften och låt dig omfamnas av den skandinaviska naturens magi.

Boka din weekend på ett naturskönt hotell i södra Sverige idag och ge dig själv möjligheten att uppleva det bästa av vad regionen har att erbjuda.

Liknande inlägg

Sverigesemester med countryside hotels

Planera din Sverigesemester

Allt fler vill upptäcka sommaren i Sverige. I vårt avlånga land finns något för alla! För dig som planerar en sverigesemester har vi tagit fram unika hotellpaket som låter dig stanna lite längre, för ett bättre pris.

Läs inlägget

Följ oss

Senaste nyheterna

Kategorier

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev