Hotellweekend i Norrland

Varför inte prova att semestra i våra norra delar av landet och  boka en hotellweekend i Norrland? Det är kanske inte alltid den första tanken som slår en när man ska på en hotellweekend, men hos våra norrländska hotell finns minst lika magiska vyer och fantastisk natur som hos de söderut.

I det här inlägget tipsar vi om 4 av våra Countryside Hotels som ligger lite mer norrut.

1. Storsätra Fjällhotell

Vandringsled utanför Storsätra Fjällhotell

Storsätra Fjällhotell är verkligen perfekt för en hotellweekend i Norrland! Här bor du bra oavsett om du reser på egen hand, i par eller med hela familjen. Alla rum har dusch och toalett, trådlöst internet, tv samt en sittgrupp att koppla av i efter dagens fjälläventyr.

Fast om vi ska vara helt ärliga tror vi inte att du kommer att tillbringa så mycket tid på ditt rum. Att sitta framför den öppna brasan eller att bada bastu med Grövlans porlande vatten utanför är mycket mysigare!

2. Hotell Järvsöbaden

Weekendresor och hotellpaket på Hotell Järvsöbaden

Beläget mitt i Hälsinglands storslagna natur finns denna pärla – Hotell Järvsöbaden. I mer än hundra år har nu detta flaggskepp bland svenska pensionat varit i samma familjs ägo.

Här sker nödvändig modernisering med mycket varsam hand för att värna om Järvsöbadens genuina miljö och personliga charm. Hotell Järvsöbaden har med åren blivit ett smultronställe att återkomma till för såväl privata som konfererande gäster.

3. Fryksås Hotell & Gestgifveri

Hotellpaket på Fryksås Hotell & Gestgifveri

Att uppleva den unika fäbodmiljö som hotellet ligger i är som att vandra i en historisk resa från 1500-talet till nutid. Den unika platsen, miljön och historien tar tag i alla besökare på ett speciellt sätt. Helt enkelt en plats att bli förälskad i. På Fryksås Hotell är ledorden omtanke, njutning, och inspiration. 

4. Tällbergsgården

Boka en Dalaweekend påTällbergsgårdens Hotell​

Tällbergsgården är ett hotell med gamla anor och är en av de äldsta gårdarna i byn. Här känner du verkligen att du är i Dalarna! Gården är familjeägd och driver numera hotell- och restaurangverksamhet.

Här kan du njuta av husmanskost alternativt en spännande avsmakningsmeny med en utsikt över Siljan. Här är den rätt som serveras beroende av årstid och den specifika säsongens råvaror innehar huvudrollen i menyn . Tällbergsgården är romantiskt och personligt möblerat, helt perfekt för en hotellweekend Norrland med någon du tycker om.

Liknande inlägg

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev