Hotellweekend i Norrland

Varför inte prova att semestra i våra norra delar av landet och  boka en hotellweekend i Norrland? Det är kanske inte alltid den första tanken som slår en när man ska på en hotellweekend, men hos våra norrländska hotell finns minst lika magiska vyer och fantastisk natur som hos de söderut.

I det här inlägget tipsar vi om 4 av våra Countryside Hotels som ligger lite mer norrut.

1. Storsätra Fjällhotell

Boka en weekendresa på Storsätra Fjällhotell

Storsätra Fjällhotell är verkligen perfekt för en hotellweekend i Norrland! Oavsett om du reser ensam, som ett par eller med hela din familj, kommer du att uppleva en bekväm och minnesvärd vistelse här. Rummen är utrustade med moderna bekvämligheter, inklusive en egen dusch och toalett, trådlöst internet, och en TV för din underhållning. Dessutom finns det en mysig sittgrupp där du kan koppla av efter en spännande dag fylld med äventyr i fjällen.

Fast om vi ska vara helt ärliga tror vi inte att du kommer att tillbringa så mycket tid på ditt rum. Att sitta framför den öppna brasan eller att bada bastu med Grövlans porlande vatten utanför är mycket mysigare!

2. Hotell Järvsöbaden

Järvsöbaden

Hotell Järvsöbaden är en äkta pärla som ligger mitt i den imponerande naturen i Hälsingland. Det är en plats som har en lång och stolt historia, och det har varit i samma familjs ägo i över ett sekel.

Det som verkligen utmärker Hotell Järvsöbaden är den kärleksfulla moderniseringen som har ägt rum här. Varje förändring har genomförts med en varsam hand, allt för att bevara den genuina atmosfären och den personliga charmen som har gjort Järvsöbaden till vad det är idag. Resultatet är en unik plats som välkomnar gäster med en atmosfär av tradition och samtidigt erbjuder moderna bekvämligheter.

Med åren har Hotell Järvsöbaden blivit en plats som människor återvänder till om och om igen. Det är en smultronställe som välkomnar både privatpersoner som söker avkoppling och konferensgäster som vill ha en produktiv och minnesvärd upplevelse.

3. Fryksås Hotell & Gestgifveri

Hotellpaket på Fryksås Hotell & Gestgifveri

Att utforska den unika fäbodmiljön där hotellet är beläget är som att ta en resa tillbaka i tiden, från 1500-talet till nutid. Denna sällsynt bevarade plats är en levande historia som fångar alla besökares hjärtan på ett alldeles speciellt sätt. Det är helt enkelt en plats som smittar av sig med sin charm och historia, och som får dig att bli förälskad från första ögonblicket.

Här handlar det om att njuta av varje ögonblick, oavsett om du slappar i den natursköna omgivningen, provar på de lokala rätterna, eller bara kopplar av i den bekväma atmosfären. Det är en plats som är mer än bara ett hotell; det är en upplevelse som berikar ditt liv och ger dig möjligheten att fördjupa din förståelse för historien och naturen i denna vackra region.

4. Tällbergsgården

Boka en Dalaweekend på Tällbergsgårdens Hotell​

Tällbergsgården är ett hotell med gamla anor och är en av de äldsta gårdarna i byn. Här känner du verkligen att du är i Dalarna! Gården är familjeägd och driver numera hotell- och restaurangverksamhet.

Här på Tällbergsgården kan du uppleva den äkta smaken av svensk husmanskost eller förföras av en spännande avsmakningsmeny med en fantastisk utsikt över Siljansjön. Maten som serveras varierar beroende på årstid och den specifika säsongens råvaror spelar huvudrollen i menyerna. Det innebär att du alltid kan förvänta dig färska och lokala smaker som speglar Dalarnas rika kulinariska traditioner.

Tällbergsgården är inrett på ett romantiskt och personligt sätt, vilket skapar en unik och inbjudande atmosfär. Det är helt enkelt den perfekta platsen för en hotellweekend i Norrland, oavsett om du reser med din älskling eller en god vän.

Här kan du njuta av både det historiska arvet och den fantastiska naturen som omger Tällberg. Perfekt för en hotellweekend i Norrland som skapar minnen som kommer att vara helt oförglömliga.

Visst låter en hotellweekend i Norrland rätt så fantastiskt?

Så varför inte kasta dig ut i ett nytt äventyr och boka en hotellweekend i Norrland? Det är en möjlighet att utforska en annan sida av vårt vackra land, där det stillsamma norrskenet och den orörda naturen är huvudattraktionen. Oavsett om du väljer att utforska fjällen, njuta av de glittrande sjöarna eller bara koppla av i den friska luften, kommer Norrland att överraska dig med sin magi och sin gästfrihet. 

Våra utvalda Countryside Hotels längs Norrlands stigar väntar på att ge dig en minnesvärd och avkopplande helg. Så boka din nästa hotellweekend i Norrland och upplev det som gör denna del av Sverige så speciell. Välkommen till en annan värld, välkommen till Norrland!

Liknande inlägg

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev