Lev kungligt med en slottsweekend

Vill du ha en hotellupplevelse utöver det vanliga? Besök något av slotten inom Countryside Hotels och lev kungligt med en slottsweekend! Slotten har ofta anrika historier som är väldigt spännande att ta del av, och personalen berättar mer än gärna om slottets historia.

I det här inlägget tipsar vi om 3 av slottshotellen inom Countryside Hotels.

Lev kungligt på Bjertorp slott

Bjertorp Slott

Att trampa över tröskeln genom den majestätiska ekporten på Bjertorp slott är som att kliva in i en värld av elegans och historia. Här möts du av en oslagbar kombination av personlig service och en atmosfär som genomsyras av slottets rika förflutna. Det är mer än bara en hotellvistelse; det är en resa tillbaka i tiden.

Slottet bär på en historia som sträcker sig långt tillbaka, och varje hotellrum är som ett kapitel ur slottets bok. En av de mest fascinerande sviterna är Littorins svit. Här sover du inte bara i lyx och komfort, utan får också förmånen att omges av originalmöbler från Knut Henrik Littorins era. Det är som att kliva in i en tid då elegans och överdåd regerade.

Varje vrå av Bjertorp slott andas historia, och den omsorgsfulla designen av varje rum fångar ögonblick från slottets rika förflutna. Oavsett om det är den imponerande utsikten från fönstren eller detaljerna i inredningen, känns varje steg som en vandring genom tid och rum.

Bo som en kunglighet på Sundbyholms slott

Hotellrum på Sundbyholm Slott

Ett fyrstjärnigt hotell med slottsrestaurang i hjärtat av Mälardalen låter inte helt fel, eller hur? Omgiven av Europas nordligaste bokskog och Mälarens längsta naturliga sandstrand, erbjuder slottet inte bara en bekväm vistelse utan även närliggande natursköna platser att utforska.

Rummen på Sundbyholms slott är fördelade över olika byggnader från 1600-talet till 1900-talet, och utbudet sträcker sig från mindre dubbelrum till lyxiga herrgårdssviter med bubbelbadkar. Slottsbyggnaden själv hyser inte boende, men rymmer istället en förstklassig restaurang, en festvåning och den charmiga frukostmatsalen.

Lev kungligt på Rosersbergs slottshotell

Lev kungligt på Rosersbergs slottshotell

Rosersbergs slottshotell bär historiens vingslag i varje sten, särskilt i den storslagna arkitekturen och de vackra utsmyckningarna. Slottsparken utanför är en magisk oas som förhöjer helhetsupplevelsen. Dess närhet till Arlanda, endast 10 minuter bort, gör det till det perfekta stoppet på vägen till din nästa destination eller som samlingsplats för konferensgäster från världens alla hörn.

Rummen på Rosersbergs slottshotell finns i tre olika flyglar: Kavaljersflygeln, Teaterflygeln och Källarbacken. Gemensamt för alla rum är den varmt inbjudande atmosfären, med tidstypiska detaljer och noggrant utvald inredning.

Boka en kunglig upplevelse

Vill du också testa på att leva som en kunglighet? Vi har flera slott inom Countryside Hotels där varje vistelse blir en kunglig upplevelse.

Att boka en slottsweekend hos oss innebär inte bara en övernattning, det är en chans att uppleva historiens vingslag, omge sig med elegans och skapa minnen för livet. Så varför nöja dig med det vardagliga när du kan leva som en kunglighet med Countryside Hotels?

Upplev historiens magi, njut av elegans och skapa minnen som kommer att lysa som juveler i din resedagbok. Lev kungligt – det är dags att göra din dröm till verklighet!

Liknande inlägg

Sverigesemester med countryside hotels

Planera din Sverigesemester

Allt fler vill upptäcka sommaren i Sverige. I vårt avlånga land finns något för alla! För dig som planerar en sverigesemester har vi tagit fram unika hotellpaket som låter dig stanna lite längre, för ett bättre pris.

Läs inlägget

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev