Lev kungligt med en slottsweekend

Vill du ha en hotellupplevelse utöver det vanliga? Besök något av slotten inom Countryside Hotels och bo som en kunglighet! Slotten har ofta anrika historier som är väldigt spännande att ta del av, och personalen berättar mer än gärna om slottets historia.

I det här inlägget tipsar vi om tre av slottshotellen inom Countryside Hotels.

Bjertorp slott

Gods & Gårdar hotellweekend på Bjertorp Slott

Direkt när du kommer innanför den maffiga ekporten möts ni av personlig service och slås av den fantastiska historien som genomsyrar hela slottet. Alla hotellrummen är designade utifrån slottets historia och representerar ett eget händelserikt kapitel i historien. 

I Littorins svit finns till exempel flera originalmöbler kvar från Knut Henrik Littorins tid, som föddes år 1860. 

Sundbyholms slott

Slottsvalven på Sundbyholms slott

Ett fyrstjärnigt hotell med slottsrestaurang i hjärtat av Mälardalen låter inte helt fel, eller hur? Runt omkring hittar du flera natursköna upplevelser, så som Europas nordligaste bokskog och Mälarens längsta naturliga sandstrand. 

Hotellrummen är inhysta i olika byggnader från 1600-talet till 1900-talet. Här finns allt från mindre dubbelrum till lyxiga herrgårdssviter med bubbelbadkar på rummet. I själva slottsbyggnaden finns inget boende – där finns istället restaurang, festvåning och frukostmatsalen.

Rosersbergs slottshotell

Mysigt hotellrum på Rosersbergs Slottshotell

Här är historiens vingslag närvarande, främst i den pampiga arkitekturen och de vackra utsmyckningarna. Slottsparken precis utanför är en magisk oas och bidrar till den fantastiska helhetsupplevelsen. Rosersbergs slottshotell ligger endast 10 minuter från Arlanda och är perfekt som ett stopp på vägen till er nästa destination, eller för att samla konferensgäster från andra delar av världen.

Rummen finns i de tre flyglarna: Kavaljersflygeln, Teaterflygeln samt Källarbacken. Gemensamt för att rum är att de är varmt ombonade i tidstypiska detaljer och med noga utvald inredning.

Vill du också testa på att leva som en kunglighet? Vi har flera slott inom Countryside Hotels, och dessutom är många av våra hotell nära andra sevärda slott, om du vill besöka ett slott i några timmar.

Följ oss

Senaste nyheterna

Kategorier

Liknande inlägg

Kombinera ditt weekendpaket med en vandringsresa

Hotellweekend i Norrland

Varför inte prova att semestra i våra norra delar av landet och boka en hotellweekend i Norrland? Det är kanske inte alltid den första tanken som slår en när man ska på en hotellweekend, men hos våra norrländska hotell finns minst lika magiska vyer och fantastisk natur som hos de söderut.

Läs mer
Bo på hotell i Västergötland

Upplev Sverige nära dig

Historia, kultur, mat, naturens skönhet – Det finns så mycket att upptäcka! Dessutom finns det många vackra och spännande platser i närheten av dig. Forskning visar att flera, kortare minisemestrar gör oss lyckligare än en enda lång semester under året. Så se dig omkring, vad kan du uppleva i din närhet?

Läs mer

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev