Mysiga hotell i Småland

Att upptäcka hotell i Småland kan vara en underbar upplevelse. Småland erbjuder många charmiga och unika boenden i olika miljöer, från lantliga herrgårdar till ståtliga slott och naturnära stugor.

Här är några tips på hur du kan hitta och utforska dessa mysiga hotell:

Västanå Slott – Ett mysigt hotell i Småland

Västanå Slott - Ett mysigt hotell i Småland

Strax utanför Gränna ligger idylliska Västanå Slott som byggdes 1590. Slottet har varit i familjen von Otters ägo i nio generationer och sedan 1948 driver familjen ett personligt och välkomnande hotell med tillhörande golfbana och tennisbana på ägorna.

Här njuter ni fullt i vackra och avkopplande slottsmiljöer av kulinariska rätter, gott vin och slottets egen konstsamling. Slottets historia är levande i alla tre byggnader där mycket tanke och möda ligger bakom inredningen då alla rummen har sin egen stil och personlighet.

Toftaholm Herrgård – Ett idylliskt hotell i Småland

Toftaholm Herrgård - Ett idylliskt hotell i Småland

Toftaholm låter sig inte beskrivas i en handvändning. Ingen glättig, glassig broschyr skulle kunna sammanfatta upplevelsen. För Toftaholm är en sällan skådad hybrid.

Likt en stilla lantlig idyll bland ekbackar och vidsträckta ängar vilar denna historiska herrgård vid sjön Vidöstern, ändå bara minuters bilväg från E4:an. En plats för avkoppling, nöje och god mat men också en plats för att lära sig av varandra.

Wallby Säteri – En oas i Småland

Wallby Säteri - En oas i Småland

Mitt i Smålands trädgård, på andra sidan allén, med utsikt över Skirösjön, hittar ni Wallby Säteri. Det här är en oas omgiven av djupa skogar, susande fält och glittrande sjöar.

Att komma och bo hos oss på Wallby är som att komma hem till mormor, fast med hotellstandard. Egen röd stuga, mat lagad med stor kärlek med rötterna i den småländska kulturen, stor frukostbuffé och naturen precis runt knuten. Dessutom har alla rum egen förstukvist. Perfekt för morgonkaffet eller kvällssolen.

Liknande inlägg

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev