Planera din sverigesemester

Sverigesemester, hemester, staycation, svemester. Det sägs att kärt barn har många namn och när vi pratat om att semestra i Sverige håller teorin. Allt fler vill upptäcka sommaren i Sverige. I vårt avlånga land finns något för alla: storstadens spännande puls, havets lockande vågor eller skogens lugna vrå.

För dig som planerar en sverigesemester har vi tagit fram unika hotellpaket som låter dig stanna lite längre, för ett bättre pris.

Stanna lite längre – en lagom lång sverigesemester

Ja, att semestra i Sverige skiljer sig från de populära tropiska destinationerna, men här finns allt på nära håll. Nervkittlande äventyr, romantiska getaways eller smakrika upplevelser. Många som semestrar i Sverige åker bort över en natt eller en helg. För vissa räcker det, men för andra finns det mycket kvar att göra.

Genom att stanna lite längre, några dagar eller kanske en vecka, får du ut mer av semestern. Här nedan berättar vi om två av våra hotell som välkomnar dig på en oförglömlig Sverigesemester:

En sverigesemester vid havet

Vid Kalmarsund i Småland ligger det anrika gästgiveriet Stufvenäs Gästgiveri. Här har människor kommit sedan 1700-talet för att låna ett rum. Idag är gästgiveriet ett modern hotell med mycket charm. På Stufvenäs Gästgiveri finns det mycket att göra. Sola och bada i havet, besöka naturreservatet Örarevet eller cykla i omgivningen.

Vill du ut på en dagsutflykt ligger varken Kalmar eller Öland långt bort. Dessutom finns det spa-möjlighetet om avkoppling är det som lockar. I köket serveras säsongsbaserad husmanskost i modern tappning och när matkoman har lagt sig finns Naturslingan på 1,6 km alldeles intill.

Semesterpaketet innehåller:

  • Tvårätters middag (förrätt + varmrätt) på ankomstdagen
  • Entré till Stufvenäs Spa, åldersgräns 13 år
  • Sex övernattningar i dubbelrum & frukostbuffé
  • Badrock att låna finns på rummet.
  • Våra sköna tofflor är en gåva från oss som du gärna får ta med dig hem!

Boka din semester på Stufvenäs Gästgiveri här.

En herrgårdssemester – en sverigesemester med guldkant

Upplev herrgårdslivet vid den stilla sjön Vidöstern i Småland. Här vid ekbackarna kan du gå långa sommarpromenader och njuta av den svenska naturen. Närliggande finns ett naturreservat och inte långt från herrgården finns dessutom sydsveriges största myrområde, nationalparken Stora Mossen. Lever längtan efter den ostörda naturen i söder hos dig är Toftaholm Herrgård ett utmärkt resmål.

Paddla kanot, cykla eller bada – ja, alla sommarens aktiviteter samlas på en och samma plats. När kroppen är trött från en dag ute i solen kan du koppla av i det alldeles unika Eco-spaet vid strandkanten. De vedeldade badtunnorna och bastun med panoramautsikt är något alldeles speciellt en sommarkväll.

Semesterpaketet innehåller

  • Trerätters Herrgårdssupé alla kvällar
  • Logi 4 nätter
  • Frukost dagligen

Boka din semester på Toftaholm Herrgård här.

I vårt avlånga land finns något för alla: storstadens spännande puls, havets lockande vågor eller skogens lugna vrå. Våra hotell ligger utspritt från Skåne i söder till Dalarna i norr. De finns vid sjöar och hav samt städer och byar. Flera av dem erbjuder hotellpaketet Stannar lite längre. Upptäck fler semesterpärlor här.

Liknande inlägg

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev