Semesterpärlor i södra Sverige

Smultronstället i Söderköping

Smultronstället är en glassrestaurang med 60 egenkomponerade glassuppläggnigar på menyn. De serverar ca 180 000 gäster (!) varje år och har 150 sittplatser. Denna pärla ligger vid Göta Kanal och kön utanför brukar ringla sig lång, så det är smart att vara där i tid för att njuta av den underbara glassen. 

Bo i Söderköping

Boka er nästa weekendresa på Söderköpings Brunn
Söderköpings Brunn - En semesterpärla i södra Sverige

På Söderköpings Brunn finns mysigt inredda rum och såklart den idylliska staden Söderköping. När man strosar runt i staden känns det nästan som att vara i en Astrid Lindgren-film. Brunnen har även en helt nyrenoverad spaavdelning som är väl värd ett besök!

Österlens storslagna natur

Natursköna Österlen är ett riktigt semesterparadis med sina färgglada rapsfält, långa sandstränder och närheten till havet. Om du verkligen vill njuta av stillsam natur i Sveriges södra delar är Österlen ett självklart stopp på resan! 

Bo på Österlen

Semesterpärlor i södra Sverige
Exteriörbild på Brösarps Gästgifveri & SPA

Precis vid porten till vackra Österlen finner vi Brösarps Gästgifveri. Här slås man av det varma och traditionella men med inslag av det moderna. Unna dig en avslappnande stund i deras fina Spa för att sen avnjuta en härlig måltid där maten allt som oftast är närodlad.

Bo på Österlen

På Ängavallen lever man efter devisen; ”från jord till bord”. Här produceras närodlad och ekologisk mat som sen säljs i den egna gårdsbutiken eller serveras i restaurangen. Strosa runt på ägorna och njut av djurlivet och den avslappnande atmosfären. Checka sen in och vakna utvilad i en säng, självfallet bäddad med sänglinnen av 100 % ekologisk bomull.

Blå lagunen på Gotland

Blå lagunen är ett av Gotlands gamla kalkbrott, som numera är vattenfyllt. Under sommaren är det en fantastisk badplats som blivit mycket populär. Namnet kommer inte helt oväntat från den fantastiska färgen som vattnet i lagunen har. Ta ett svalkande dopp och njut av naturens under.

Bo på Gotland

Hotellrum på Hotell Slottsbacken
Hotellrum på Hotell Slottsbacken

Hotell Slottsbacken ligger bara några minuter från Visbys huvudgata och en knapp timmes bilfärd från Blå lagunen. Slottsbacken är ett fyrstjärnigt hotell med en egen restaurang i Visby innerstad: Donners Brasserie.

Liknande inlägg

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev