Skattkartan till Sveriges mest unika matupplevelser

Fantastiska matupplevelser i lantliga miljöer. En chans att andas ut och vara med någon man tycker om. Att åka iväg en helg och unna sig är definitionen av livskvalitet. På Countryside Hotels vet man vad som krävs för att njuta av livet.

En välkomponerad måltid med ett bra vin är ett av livets främsta glädjeämnen. Att få komma iväg en helg, koppla bort vardagen och serveras fantastisk mat och dryck tillsammans med någon man tycker om är något de flesta värderar högt.

Garanterad smakupplevelse av toppklass

Genom att välja något av Countryside Hotels hotell garanterar man sig själv en vistelse av belåtenhet och smakupplevelser av toppklass.

”Mat och dryck är en otroligt viktig del när du bor på hotell. När du åker iväg vill du ha någonting annat än det du lagar hemma. Alla våra hotell jobbar väldigt medvetet och noga med att göra bra mat med ekologiska råvaror och närproducerat i den mån det går. På hotellen, som är kopplade till oss, är många av hotellägarna kockar själva”, berättar Anna Madsen från Countryside Hotels.

Hitta din unika drömweekend direkt här

Läcker mat från Hestraviken hotell & restaurang

Speciella gourmetpaket

Många av hotellköken hos Countryside Hotels är prisbelönta. Här finner vi utmärkelser från bland annat Chaine des Rôtisseurs och Sveriges Bästa Bord. Dessutom är hela 19 av Countryside Hotels hotell med i 2018 års upplaga av White Guide. Det här är utmärkelser som vittnar om kvalitet och ger en god bild av vad man kan förvänta sig och vad man kommer uppleva som gäst.

Flera av hotellen erbjuder speciella gourmetpaket där man är garanterade smakupplevelser utöver det vanliga, något som brukar uppskattas av många svenskar.

– Svenskarna är väldigt mat- och vinintresserade. Vi gillar mat och vi gillar vin. Många av våra hotell har mat- och vinhelger. Nu i höst kommer vi ha champagnehelger med Bollinger och fredagskocken Mattias Larsson, berättar Anna Madsen.

”Intimt och väldigt trevligt”

Just champagnehelgerna har varit ett mycket populärt koncept. Det har ofta varit fullbokat och det gäller att vara ute i tid för att försäkra sig om en plats. På champagnehelgerna får man vara med om en champagneprovning och därefter en specialkomponerad middag där man dricker just champagne genom hela middagen.

– Champagneprovningarna har varit väldigt uppskattade. Det har varit grupper om runt 30 personer så det blir ganska intimt och väldigt trevligt. Man får testa olika sorter och Mattias Larsson berättar om de olika champagnerna samt lite kuriosa omkring dryckerna. Vi hade fem champagnehelger förra året och de var otroligt populära, säger Anna Madsen.

Men för att ha en chans att boka in en av de åtråvärda platserna till en av årets provningar så gäller det att vara ute i god tid. I år kommer det vara två champagnehelger i juni samt tre senare i höst.

– Förra året blev alla provningar fullbokade utom en, berättar Anna Madsen.

Havsnära hotell Salt & Sill​
Mat från Fryksås Hotell & Gestgifveri

Från björnkött till gås

En genomgående röd tråd bland hotellköken är att man värnar om det traktens specialiteter. På tallriken kan man i norr få björnkött medan man i vår södra landsände kan serveras gås. Från västkusten kommer fantastiska skaldjur och i öst finns bland annat vilt. En del hotell satsar på revolutionerande gourmetmat medan andra väljer välkomponerad husmanskost med sin egen prägel.

Alla hotell tar ju vara på sina egna råvaror. Det närproducerade står i fokus och de flesta kör sina lokala variationer. Våra kockar är väldigt duktiga och maten är jätteviktig, säger Anna Madsen.

Våra weekendpaket

Hälso- och träningshelger på hotell

Hälso-och träningshelger

Våra hotell kan kombinera din weekendresa med träning eller hälsa i fokus. Passa på att delta i en fysisk aktivitet på dagen för att sedan njuta av en god, närproducerad middag på kvällen.

Läs mer om paketet

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev