Unna dig ett minne för livet – här är Sveriges vassaste weekendpaket

Längdskidåkning, golfupplevelser och vandringsleder. Allt i kombination med fantastisk mat och dryck som avnjuts i några av landets mest natursköna områden. Countryside Hotels har tagit fram paketen som gör din weekend till ett minne för livet.

Att åka iväg en helg kan vara ett skönt sätt att komma bort och slappna av.

Att hitta på någon aktivitet kan vara ett ännu mer effektivt sätt att fylla på energidepåerna än att bara ligga och vila.

”Trendigt att göra nåt mer”

Frisk luft, att komma ut och röra på sig och uppleva saker kan få igång endorfinnivåerna rejält.

– Just nu är det trendigt att man åker bort och gör något mer. Förut var spa en stor grej. Då åkte bort över en helg och var på spa men nu har spa mer blivit något man förväntar sig ska finnas. Man vill äta och dricka gott och sen ser man över vad man kan göra mer, berättar Anna Övergaard från Countryside Hotels.

Åk på en romantisk Sverigeresa och ät god mat på Dömle herrgård

Något utöver det vanliga

Genom Countryside Hotels öppnas möjligheter att göra sin hotellvistelse till något utöver det vanliga. Med unika hotell över hela landet, som erbjuder en mängd aktiviteter, så kan de flesta hitta något som passar dem.

– Vi har många olika hotell som erbjuder sina aktivitetspaket. Det kan vara allt från fiskepaket och vandringspaket till träningshelger med kända träningsprofiler och herrgårdshelger med Peder Lamm, säger Anna Övergaard.

”Genomgående hög klass”

För att bli en del av Countryside Hotels ska man ha hög klass på mat och dryck, ett personligt värdskap och servicekänsla utöver det vanliga.

– Det är viktigt att man håller en genomgående hög klass, men för den sakens skull behöver det inte vara femstjärnigt. Istället sätter vi mer vikt vid det personliga värdskapet och känslan. Många av våra hotellägare står själva i receptionen eller bakom bardisken. Hotellen är präglade av sina ägare. De brinner för det här, förklarar Anna Övergaard.

Hotellerbjudanden på Villa Brunnby
Boka golfpaket på Villa Brunnby

”Äger egna golfbanor”

En klassisk aktivitet som många uppskattar att kombinera med en resa är golf och över hela landet finns det banor i toppklass. Att kombinera en trevlig golfweekend med bra mat och dryck på ett pittoreskt hotell i någon av våra natursköna landsändar är ett utmärkt sätt att spendera en helg.

– Vi har väldigt många hotell som ligger i närheten av eller äger egna golfbanor. Om man gillar kombinationen av storslagen natur, god mat och golf så finns det golfpaket på flera av våra hotell, berättar Anna Övergaard.

Anpassade utifrån naturen

Många av aktiviteterna som finns att välja mellan är anpassade utifrån naturen som ligger runt hotellen.

– En del av hotellen har omgivningar som kan vara lämpliga för cykling, medan andra kan ha renodlade träningshelger där de tar dit en träningsprofil. I norr finns det hotell där man vintertid satsar på längdskidor medan sommaren ägnas åt vandring. Det varierar. Gemensamt om man väljer ett av våra aktivitetspaket är att man åker bort och gör något mer, förklarar Anna Övergaard.

”Vandring är jättepopulärt”

En stor trend just nu är vandring. Man behöver inte ligga och pressa på ett gym för att få träning och motion.
Dessutom ger vandring möjligheter att komma ut från stressiga storstäder och njuta av naturen. Frisk luft, en bäck som porlar och fågelkvitter skapar en meditativ känsla.

– Vandring är jättepopulärt just nu. Vi vill att man ska koppla bort mobilen och sådant så att man faktiskt gör saker tillsammans här och nu. Att man går ut i naturen och upplever det som finns och att man faktiskt gör den investeringen och åker bort för att ägna tid åt varandra, anser Anna Övergaard.

Vandringsleden vid Storsätra Fjällhotell

Se vårt urval av weekendpaket

Fredriksborg Hotell

Mårten Gås

Om du inte provat en traditionell Gåsamiddag ännu är det på tiden! I november serveras traditionellt gåsen tillsammans med svartsoppa och äppelkaka på utvalda hotell.

Läs mer om paketet
Möten och fest på Bjertorp Slott

Nyårspaket

Hos oss får du en oförglömlig sista dag på året och ringer in det nya med guldkant. Oavsett om du väljer en storslagen eller mer stillsam helg är vårt nyårslöfte till er en fantastisk nyårsmiddag och en väl kyld champagne!

Läs mer om paketet

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev