Upplev Sverige nära dig

Historia, kultur, mat, naturens skönhet – Det finns så mycket att upptäcka och uppleva! Dessutom finns det många vackra och spännande platser i närheten av dig. Forskning visar att flera, kortare minisemestrar gör oss lyckligare än en enda lång semester under året. Så se dig omkring, vad kan du uppleva i din närhet?

Här nedan listar vi hotell som du kan stanna på medan du är ute och upplever Sverige.

Upplev Skåne

Skåne

Med sina vidsträckta, öppna landskap är Skåne inget annat än en fröjd för ögat. Åker du från vackra Österlen i öst till Kullahalvön med sina vingårdar i väst så har du många unika platser att se fram emot och stanna till på under din resa.

Upplev Småland

Bo på hotell i Småland

Att Småland är rikt på sten är väl ingen nyhet, men här finns så mycket mer att upptäcka än steniga landskap. Smålands natur är verkligen en godispåse av vackra skärgårdsparadis, öppna landskap och djupa skogar.

Upplev Gotland

Bo på hotell i Gotland

Sveriges största ö med sin storslagna natur lockar varje år tusentals äventyrare, livsnjutare och nyfikna upptäckare. Här finner du allt från spännande historia och stadsvandringar till unika upplevelser var du än vänder dig på ön.

Upplev Västergötland

Bo på hotell i Västergötland

Västergötland är rikt på smultronställen. Här finns mängder av platser och roliga saker att upptäcka. Medeltida slott, Göta kanal, vandringsleder, Västkusten, nöjesparker och pulserande stadskärnor för att nämna några.

Upplev Östergötland

Bo på hotell i Östergötland

I Östergötland kan du uppleva storlagen natur var du än vänder dig. Bege dig till Vätterns vidsträckta kust, bestig mytomspunna Ombergs topp, slussa dig genom Göta kanal eller spatsera längst gatorna i några av de många medeltidsstäderna som landskapet bjuder på.

Upplev Södermanland

Weekendpaket på Båsenberga Hotell

Sörmland är den plats där Sverige som stat bildades. Därför finns här bland annat en hel del spännande slott och herresäten att upptäcka. Utöver detta finns här flera små pittoreska städer att vandra i, fina naturreservat och en hel del intressanta museer att besöka.

Upplev Värmland

Värmland

Om det är något som Värmland har gott om så är det väl ändå en rik natur. Här kan du bege dig ut i de mystiska och djupa skogarna, prova fiskelyckan i några av de rika fiskevattnen och vandra över gränsen till Norge. Men Värmland är så mycket mer än sin vackra natur. Upptäck spännande kulturhistoriska platser och byggnader eller vandra i till exempel Selma Lagerlöfs spår.

Upplev Uppland

Hotell Fredriksborg

Besök vår vackra huvudstad där du garanterat hittar något spännande att se och göra oavsett ålder eller bege dig ut i Stockholms skärgård där du kan kryssa runt bland några av de över trettiotusen öarna som finns här. Uppland är ett perfekt resmål oavsett om du söker pulserande stadskärnor eller ett lugn i form av olika naturupplevelser.

Upplev Dalarna

Kombinera ditt weekendpaket med en vandringsresa

Att besöka Dalarna är en upplevelse oavsett årstid. Här finns som bekant många fina vinteraktiviteter att ta del av, men landskapet bjuder också på mängder av upplevelser när snön inte brer ut sitt täcke över den vackra naturen. Pittoreska fäbodsmiljöer, dramatisk natur och Världsarvet Falun är några exempel på vad du kan uppleva här.

Upplev Hälsingland

Hälsingland

Hälsingland beskrivs som kontrasterna landskap och det kan man verkligen förstå när man besöker detta unika landskap. Här kan du uppleva allt från vildmark med höga fjäll, rikt djurliv, vattendrag och täta skogar till öppna landskap med vita sandstränder och skärgårdsliv.

Liknande inlägg

Följ oss

Senaste nyheterna

Kategorier

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev