Vandra i Sverige – upplevelser du inte får missa

Att vandra i Sverige är verkligen något fantastiskt! Vårt avlånga land rymmer många vandringsleder, stigar och promenadstråk. Med varierande natur kan du promenera både långa och korta sträckor, alltid med vackra vyer.

Gör dig redo för en mysig förmiddag ute i det fria för att sedan landa i ett mysig hotellrum.

Vandra på Västkustens pärla

Vandra på Västkustens pärla och bo på Salt & Sill

Västkusten är en fantastisk destination som bjuder på vacker skärgård, välsmakande mat och pittoreska små öar. Bara en kort färjetur från Klädesholmen ligger den bilfria ön Dyrön, som är väl värd ett besök.

Dyrön är en liten pärla som erbjuder natursköna vandringsleder och magnifika utsikter längs det salta havet. Vandringen är ungefär fem kilometer lång och bjuder på varierande terräng längs klippor, trappor och rastplatser.

Under vandringen kan du njuta av den vackra naturen som omger dig och uppleva den friska luften och lugnet som bara en ö kan erbjuda. Du kan stanna upp och ta in utsikten från de många utkiksplatserna längs leden och kanske till och med ta en paus och ta ett dopp i det kristallklara vattnet.

Att ta sig iväg på en utflykt på Dyrön passar sig allra bäst när du bor på vårt flytande hotell Salt & Sill.

Här kan du boka ett vandringspaket som innehåller:

 • Del i dubbelrum
 • Picknickpaket
 • 4-rätters middag
 • Frukostbuffé

Läs mer här

Upptäck Sveriges mest södra landskap

Ängavallen

Södra Sverige bjuder på en vacker och varierande natur med ängar, åkrar och skogar. Här finns det möjlighet att vandra i alla riktningar med lika vackra utsikter. Varför inte ta en lång dagsutflykt till kusten och utforska de pittoreska kustsamhällena och deras charmiga fiskehamnar? Oavsett vilken riktning du väljer att vandra åt, så kommer du att känna lugnet och energin flöda i din kropp.

Börja dagen med att hämta en härlig matsäck på Ängavallen, som erbjuder färsk och lokalt producerad mat. Ta sedan din packning och ge dig ut på vandringslederna som omger gården. Under vandringen kan du njuta av den friska luften och ta in den vackra naturen som omger dig.

När du sedan kommer tillbaka till hotellet kan du checka in och koppla av på ditt rum eller ta en promenad runt den charmiga gården. Kanske vill du ta en titt på djuren som betar på ängarna eller bara njuta av den lantliga atmosfären.

I vandringspaketet på Ängavallen ingår:

 • Logi
 • Mousserande vin
 • Fyrarätters middag
 • Picknick
 • Frukost

Läs mer här

Vandra i Södermanlands naturreservat

Skytteholm Slott

Sundbyholms Slott ligger vackert inbäddat vid ett naturskönt område och erbjuder en unik möjlighet att uppleva naturen samtidigt som du njuter av den exklusiva atmosfären som ett slott kan erbjuda. Här finns det många vandringsleder att välja mellan, som tar dig genom skogar, ängar och över vackra sjöar.

Förutom att vandra finns det även möjlighet att stanna till vid någon av de många badstränderna i området och ta ett svalkande dopp i det klara vattnet. Dessutom ligger Sörmlands största hällristning en kort bilresa bort och är väl värt ett besök för alla som är intresserade av historia och arkeologi.

Att kombinera en utflykt i naturen med en övernattning på Sundbyholms Slott är en upplevelse utöver det vanliga. Slottet har en unik och exklusiv atmosfär som bjuder på avkoppling och lyx. När du kommer tillbaka från din dag i naturen kan du koppla av och njuta av en god middag.

När du bokar ett vandringspaket med Sundbyholms Slott ingår:

 • Lån av en ryggsäck med matsäck för fika, picknickfilt, vandringskarta och informationsblad, kikare, enklare regnponcho
 • Lån av promenadstavar
 • Trerätters middag
 • Frukost

Läs mer här

Vandra i Sverige och bo bekvämt på hotell

Sverige är känt för sin mångfaldiga och spektakulära natur och det finns inget bättre sätt att utforska den än genom att ta en härlig promenad. Landet är fullt av vandringsleder, stigar och promenadstråk som passar alla nivåer av erfarenhet och kondition.

Från kust till inland, från norr till söder, finns det otaliga vackra vyer att beundra. Du kan välja att vandra genom skogar och över bergstoppar, längs sjöar och genom dalar, eller kanske längs kusten och över sanddyner. Det finns alltid en ny plats att upptäcka och njuta av.

Oavsett om du är ute efter härliga promenader eller en längre vandring över flera dagar, kommer du att hitta en rutt som passar dig.

Efter en aktiv förmiddag utomhus, kan du koppla av och unna dig själv en lyxig hotellvistelse. Countryside Hotels har många mysiga hotell och pensionat runt om i landet som erbjuder bekväma rum och god mat. Du kan njuta av en avkopplande kväll i spaet eller bara koppla av på ditt rum och njuta av den friska luften som du har andats in hela dagen.

Så varför inte ge dig ut på en härlig promenad och upptäcka allt som Sveriges natur har att erbjuda? Oavsett om du reser ensam eller med vänner och familj, kommer du att skapa minnen för livet.

Se alla våra vandringspaket här

Liknande inlägg

Hundvänliga hotell

Hundvänliga hotell i Småland

Vill du komma bort till lugnet med din fyrbente vän? På många av våra hotell finns möjligheten att ta med sig hundar – På så sätt får hela familjen möjlighet att följa med på hotellövernattningen.

Läs inlägget

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev