Våra slott i Sverige

Drömmer du om att uppleva livet på ett slott? Åk på Slottsweekend till något av dessa underbara Slottshotell i Sverige! Du kommer att imponeras av sagolika miljöer med fantastiska utsmyckningar, spännande historier och vackra omgivningar som tar dig tillbaka i tiden.

Ta en slottsweekend på Rosersbergs Slottshotell Bo på Rosersbergs Slottshotell Boka paket på Rosersbergs Slottshotell slott slott Rosersbergs Slottshotell Rosersbergs Slottshotell Rosersbergs Slottshotell slott slott

Rosersbergs Slottshotell

Trots närheten till både Arlanda och Stockholm slås du här av lugnet och historiens vingslag så fort du kört igenom den pampiga allén fram till slottet.

Rosersbergs Slott härstammar från 1600-talet och har genom tidens gång samlat på sig en spännande historia som man kan få ta del av i deras Slottsmuseum.

Se till att utforska den stora slottsträdgården med sina storslagna alléer, vidsträckta gräsmattor och vackra utsikt över Mälaren.

Sundbyholms Slott

I hjärtat av Mälardalen, en mil norr om Eskilstuna, ligger denna lättillgängliga resort med fyrstjärnigt hotell och slottsrestaurang. På utbudet står allt från konferenspaket till bröllopspaket.

Omgiven av vackra miljöer som Mälarens strand, bokskogar och marinan kan du ta långa mysiga promenader i kvällsljuset. I slottets salar äter du en god 3-rättersmiddag under långa samtal med din medresenär.

Sundbyholm Slott slott slott slott slott slott slott slott slott slott
slott slott slott slott slott slott slott slott slott slott

Bjertorp slott

Innanför ekporten hänförs och njuter du av personlig service, uppmärksammad gastronomi och den spännande historia som genomsyrar hela slottet.

Här är alla hotellrum och sviter designade utifrån slottets historia och beskriver alla ett eget händelserikt kapitel. Inredning är en häftig kombination av färger och mönster: Jugend möter 2000-talet med dagens komfort och bekvämlighet.

Här finns bl.a. weekendpaketet Slottsdygnet, där du får njuta av en 4-rättersmiddag, övernatta i ett av slottets dubbelrum och avsluta med en lyxig slottsfrukost. En kort paus från vardagen, helt enkelt.

Västanå slott

Strax utanför Gränna hittar vi Västanå Slott där du kan njuta av avkopplande slottsmiljöer, kulinariska rätter, gott vin och slottets egen konstsamling. Det ligger mycket tanke och möda bakom inredningen i slottet, då alla rummen har sin egen stil och personlighet.

Här finns mycket att upptäcka bland tidstypiska detaljer och textilier. Här har du också närhet till Röttle medeltida kvarnby: en idyll som ligger i ravinen nedanför Västanå där det finns möjlighet till bad.

slott slott slott slott slott slott slott slott slott slott
slott slott slott slott slott slott slott slott slott slott

Lejondals Slott

Lejondals Slott är vackert beläget vid Lejondalssjön, med rika möjligheter till fiske och bad. Området och parkerna runt slottet är mycket natursköna, och slottet med sin vackra tegelrosa stråbruksfärg gör skäl för epitetet “sagoslott”. På Lejondals Slott kan varje gäst känna sig varmt omhändertagen och fri att vistas i slottets alla salonger och samlingsrum.

Bo på slottshotell för minnesvärda stunder

Våra slottshotell finns till för de minnesvärda stunderna i livet; en romantisk weekend, ett bröllop, ett möte, en spa-helg, jakthelg, fisketur, vandringshelg, firande av födelsedagar och jubileum eller helt enkelt en helg med god mat i sköna omgivningar i goda vänners lag.

Hela vår charmiga hotellskara drivs med stor passion av ägare som brinner för att överträffa sina gästers förväntningar.

Slottsövernattning på hotell

En slottsövernattning är en dröm för många, och det finns hotell runtom i Sverige som erbjuder denna unika upplevelse. Oavsett om du vill uppleva historisk charm eller lyxiga bekvämligheter, finns det ett slottshotell för alla.

När du bor på ett slottshotell kan du förvänta dig att bli väl omhändertagen. Personalen är ofta mycket uppmärksam och det finns vanligtvis en mängd faciliteter att njuta av. Vissa slottshotell har till exempel spa-områden, inomhuspooler, gourmetrestauranger och tennisbanor.

När det gäller själva rummen på ett slottshotell kan du förvänta dig att de är elegant inredda. Många rum har bevarade historiska detaljer såsom takbjälkar och antika möbler. Samtidigt är de ofta utrustade med moderna bekvämligheter som plattskärms-TV och gratis wifi.

Oavsett vilket alternativ du väljer kan en slottsövernattning vara en oförglömlig upplevelse. Det är ett fantastiskt sätt att komma bort från vardagen och uppleva något annorlunda. Så varför inte unna dig själv en natt eller två på ett slottshotell nästa gång du är ute och reser?

Kombinera din slottsupplevelse med spa

När vardagens stress och bekymmer känns överväldigande är det dags att ge dig själv en oförglömlig paus på ett av våra magnifika slott. Medan historiens vingslag sveper över dig kan du fördjupa dig i en värld av lugn och harmoni på slottens spaanläggningar. Att bo kungligt medan man blir bortskämd från topp till tå är verkligen det ultimata kombinationen!

Njut av lyxiga behandlingar som är skräddarsydda för att återställa balansen i kropp och själ. Från avslappnande massagebehandlingar till ansiktsbehandlingar med produkter av högsta kvalitet.

Efter en dag fylld med välbefinnande kan du fortsätta att skämma bort dig själv med gourmetmiddagar som tillagas av fantastiska kockar som förvandlar maten till kulinariska mästerverk. Koppla av i de bekväma rummen och svep in dig i en känsla av lyx och elegans medan du låter dig själv förföras av den historiska atmosfären.

Bli inspirerad och läs mer om våra slott:

Oförglömliga minnen

Ett signum för Countryside Hotels är personlighet och omtanke – men våra hotell är speciella, alla på sitt sätt! På så vis är det alltid möjligt att hitta en inramning som passar just ert syfte. Våra väl bevarade miljöer är idealiska för sammankomster där ni i lugn och ro fokuserar på uppgiften, njuter av umgänget eller firar er första kväll som nygifta.

Ditt eget bröllop, morsdag, fars födelsedag, guldbröllopsdag, företagets årliga kick-off, ja oavsett tillfälle ska man fira det som firas bör och få chans att glädjas tillsammans. Vi på Countryside Hotels gör allt för att fylla era behov – oavsett storlek på arrangemang.

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev