4 slott i Mellansverige

Vem har inte drömt om att bo på ett slott? Sagolika miljöer med fantastiska utsmyckningar och pampiga trädgårdar. Att bara promenera runt på omgivningarna är en hel upplevelse i sig, men det finns även olika aktiviteter och weekends att välja mellan.

I det här inlägget tipsar vi om 4 sagolika slott i mellansverige som ingår i Countryside Hotels!

1. Bjertorp Slott i Kvänum

Bjertorp Slott i Kvänum bjuder in till en omsorgsfullt bevarad skatt från det förflutna. Innanför ekporten inspireras och njuter du av personlig service, uppmärksammad gastronomi och den spännande historia som genomsyrar hela slottet. Slottet är inte bara en plats att övernatta på; det är en resa genom historien där varje rum och svit berättar sitt eget fascinerande kapitel.

Här är alla hotellrum och sviter designade utifrån slottets historia och beskriver alla ett eget händelserikt kapitel. Inredning är en häftig kombination av färger och mönster: Jugend möter 2000-talet med dagens komfort och bekvämlighet.

Här finns bl.a. weekendpaketet Slottsdygnet, där du får njuta av en trerättersmiddag, övernatta i ett av slottets vackra dubbelrum och avsluta med slottsfrukost. En kort paus från vardagen och ett tillfälle att låta historiens vingslag föra dig tillbaka i tiden, endast några steg från nutidens bekvämligheter.

2. Västanå Slott i Gränna

Västanå Slott, beläget strax utanför Gränna, bjuder in till en fridfull och förtrollande upplevelse i historisk miljö. Här kan du njuta av avkopplande slottsmiljöer, kulinariska rätter, gott vin och slottets egen konstsamling. Det ligger mycket tanke och möda ligger bakom inredningen i slottet, då alla rummen har sin egen stil och personlighet.

I Västanå Slott finns en rikedom av detaljer att utforska, från tidstypiska inredningselement till vackra textilier som för tankarna till svunna tider. Varje rum är en resa i sig själv, och varje vändning avslöjar nya skatter från historien.

För den som söker ännu mer avkoppling och äventyr ligger Röttle medeltida kvarnby nära till hands, en idyllisk plats som smyckar ravinen nedanför Västanå. Här kan du fördjupa dig i historien och kanske till och med ta ett uppfriskande dopp i det klara vattnet.

3. Sundbyholms Slott i Eskilstuna

Sundbyholms Slott, beläget i hjärtat av Mälardalen, utgör en lättillgänglig reträtt bara en mil norr om Eskilstuna och en kort bilresa från Stockholm. Detta fyrstjärniga hotell och slottsrestaurang lockar besökare med sin imponerande kombination av traditionell elegans och modern komfort. Oavsett om du är här för affärer eller nöje, erbjuder Sundbyholms Slott en rad spännande paket, från konferensarrangemang till romantiska bröllopspaket.

För den äventyrslystne finns det möjlighet att delta i en Mord-i-maten-weekend, där middagen blir en spännande upplevelse fylld av mysterium och intriger. Å andra sidan kan du välja att förlora dig i en romantisk lyxweekend, där varje detalj är noggrant utformad för att skapa minnesvärda ögonblick för dig och din partner.

Sundbyholms Slott firar även traditionella högtider på ett storslaget sätt. Från den vackra Valborgsbrasan till de blomstrande midsommarfestligheterna och det glamorösa nyårsfirandet, erbjuds en unik möjlighet att fira dessa speciella tillfällen i en förtrollande slottsmiljö. Dessutom kan gästerna se fram emot en stämningsfull julupplevelse när slottets stora julbord dukas fram från slutet av november.

4. Rosersbergs Slott i Sigtuna

Trots närheten till både Arlanda och Stockholm slås du här av lugnet och historiens vingslag så fort du kört igenom den pampiga allén fram till slottet. 

Slottet, med anor från 1600-talet, bär på en rik historia som genomsyrar varje vrå. För den som vill fördjupa sig ytterligare i slottets fascinerande berättelse finns möjligheten att besöka Slottsmuseet, där man kan utforska spännande artefakter och lära sig mer om slottets gångna tider.

Rosersbergs Slott är inte bara en historisk pärla, utan bjuder också på natursköna omgivningar att utforska. Ta en promenad i den stora slottsträdgården och låt dig förtrollas av dess storslagna alléer, vidsträckta gräsmattor och den vackra utsikten över Mälaren som sträcker sig bortom horisonten.

Boka en slottsweekend

Omfamna historiens vingslag genom att boka en helg på ett av våra många herrgårdar eller slott runt om i landet. En slottsweekend är inte bara en resa tillbaka i tiden, utan också en chans att uppleva det bästa av mat, dryck och en enastående miljö.

Låt dig omslutas av atmosfären av förgångna tider när du promenerar genom de magnifika salongerna och vandrar längs de välvda korridorerna. Varje vrå bär på historiska berättelser och varje detalj i inredningen är noggrant utformad för att återspegla slottets unika arv.

Boka din slottsweekend idag och upplev en helg fylld av charm, elegans och oförglömliga minnen.

Liknande inlägg

Hotell Ängavallen

Semestra i Sverige

Utforska Sveriges fantastiska natur och upptäck dolda semesterpärlor med Countryside Hotels. Att semestra i Sverige är inte bara en möjlighet att uppleva landets mångsidiga kultur

Läs inlägget

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev