4 slott i Mellansverige

Vem har inte drömt om att bo på ett slott? Sagolika miljöer med fantastiska utsmyckningar och pampiga trädgårdar. Att bara promenera runt på omgivningarna är en hel upplevelse i sig, men det finns även olika aktiviteter och weekends att välja mellan.

I det här inlägget tipsar vi om 4 slott inom Countryside Hotels!

1. Bjertorp Slott i Fyrunga

Innanför ekporten inspireras och njuter du av personlig service, uppmärksammad gastronomi och den spännande historia som genomsyrar hela slottet.

Här är alla hotellrum och sviter designade utifrån slottets historia och beskriver alla ett eget händelserikt kapitel. Inredning är en häftig kombination av färger och mönster: Jugend möter 2000-talet med dagens komfort och bekvämlighet.

Här finns bl.a. weekendpaketet Slottsdygnet, där du får njuta av en fyrarättersmiddag, övernatta i ett av slottets dubbelrum och avsluta med slottsfrukost. En kort paus från vardagen, helt enkelt.

2. Västanå Slott i Gränna

Strax utanför Gränna hittar vi Västanå Slott där du kan njuta av avkopplande slottsmiljöer, kulinariska rätter, gott vin och slottets egen konstsamling. Det ligger mycket tanke och möda ligger bakom inredningen i slottet, då alla rummen har sin egen stil och personlighet.

Här finns mycket att upptäcka bland tidstypiska detaljer och textilier. Här har du närhet till Röttle medeltida kvarnby: en idyll som ligger i ravinen nedanför Västanå där det finns möjlighet till bad.

3. Sundbyholms Slott i Eskilstuna

I hjärtat av Mälardalen, en mil norr om Eskilstuna och en dryg timmes bilfärd från Stockholm, ligger denna lättillgängliga resort med fyrstjärnigt hotell och slottsrestaurang. På utbudet står allt från konferenspaket till bröllopspaket.

Vad sägs om en Mord-i-maten-weekend eller en romantisk lyxweekend? Traditionella högtider som Valborg, Midsommar och Nyår firas extra stort och från slutet av november dukas slottets stora julbord fram.

4. Rosersbergs Slott

Trots närheten till både Arlanda och Stockholm slås du här av lugnet och historiens vingslag så fort du kört igenom den pampiga allén fram till slottet. 

Rosersbergs Slott härstammar från 1600-talet och har genom tidens gång samlat på sig en spännande historia som man kan få ta del av i deras Slottsmuseum. 

Se till att utforska den stora slottsträdgården med sina storslagna alléer, vidsträckta gräsmattor och vackra utsikt över Mälaren.

Boka en slottsweekend

En herrgård- och slottsweekend bjuder på det mesta, mat, dryck och en fantastisk miljö. Känn historiens vingslag och förkovra dig i en del av vårt lands historia.

Liknande inlägg

Res i södra Sverige

Hemestra – Upptäck smultronstället nära dig

Borta bra men hemma bäst är ett vedertaget uttryck, men stämmer det verkligen? Kanske är “borta bra men gärna nära hem” är ett uttryck som känns mer rätt? Forskning visar på att flera, korta semestrar gör oss lyckliga. Vad kan då passa bättre än en hemester – en minisemester nära ditt hem.

Läs inlägget

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev