Den ultimata guiden till julbord på naturnära hotell

För varje dag som går närmar sig vintern med smygande steg, snart svävar snön lätt och julkänslan infinner sig i omgivningen. Julen är en tid för relationer och umgänge. Ljusen tänds, hemmen dekoreras och den ljuvliga julmaten doftar inbjudande. Julbord är en stark tradition och en tid för just umgänge och upplevelse. Men julen kan också bidra med stress och sätta spänning på relationer.

Därför har vi listat 3 naturnära hotell med magiska julbord så att du och dina nära kan smita från julstressen och njuta av underbar mat och fantastiska naturmiljöer.

1. Julbord på Nääs Fabriker

Julbord Nääs Fabriker countyside hotels

Alldeles intill sjön Sävelången, i ett gammalt bomullsspinneri, ligger det ombonade hotellet Nääs Fabriker. Med vackra juldekorationer skapas en mysig atmosfär i spinneriet från 1800-talet. Nääs Fabriker erbjuder ett julbordspaket med julbord, logi och frukost. Boka en weekend och njut av god mat och övernattning i den härliga atmosfären.

Boka här

2. Båsenberga Hotell & Konferens

Julbord Båsenberga Countryside hotels

I Vingåkers vackra natur, där hjortar kan ses beta i skymningen, finns Båsenberga Hotell & Konferens. Med naturnära promenadstråk och naturskyddsområdet kring sjön Igelbålen kan du försvinna in i lugnet och uppleva en mysig julweekend. Du möts av morgonrockar & tofflor för att strosa till relaxavdelningen med bastu och en varm utomhus-bubbelpool. Efter ett glas glögg finns ett klassiskt julbord med sillar, Janssons Frestelse, hemmagjorda köttbullar och mycket mer.

Boka här

3. Salt & Sill

julbord countryside hotels

I det lilla fiskesamhället Klädesholmen, en av västkustens pärlor, finns Sveriges första och enda flytande hotell- Salt & Sill. Hotellet smyckas och julstämningen uppenbaras när julbordet dukas upp. Om sill är ett måste för dig vid julbordet så har du kommit rätt. På Klädesholmen finns sillanor sedan 1400-talet och julbordet har stark koppling till havet. Du bjuds på glögg, julbord, ett dubbelrum som flyter på havet och underbar frukost.

Boka här

Boka en julweekend

Du har väl inte missat att vi har flera olika julpaket för både innan och under självaste julafton?

Liknande inlägg

Semestra i Sverige och bo på Hotell Järvsöbaden

Semestra i Sverige

Utforska Sveriges fantastiska natur och upptäck dolda semesterpärlor med Countryside Hotels. Att semestra i Sverige är inte bara en möjlighet att uppleva landets mångsidiga kultur

Läs inlägget

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev