Den ultimata guiden till julbord på naturnära hotell

För varje dag som går närmar sig vintern med smygande steg, snart svävar snön lätt och julkänslan infinner sig i omgivningen. Julen är en tid för relationer och umgänge.

Ljusen tänds, hemmen dekoreras och den ljuvliga julmaten doftar inbjudande. Julbord är en stark tradition och en tid för just umgänge och upplevelse. Men julen kan också bidra med stress och sätta spänning på relationer.

Därför har vi listat 5 naturnära hotell med magiska julbord så att du och dina nära kan smita från julstressen och njuta av underbar mat och fantastiska naturmiljöer.

1. Julbord på Nääs Fabriker

Boka julbord på Nääs Fabriker

Välkommen till Nääs Fabriker – ett ombonat hotell beläget precis vid sjön Sävelången, i den historiska miljön av ett förtrollande gammalt bomullsspinneri från 1800-talet. Här, omgiven av vackra juldekorationer, skapas en genuint mysig atmosfär som omfamnar dig med den rätta julkänslan.

På Nääs Fabriker kan du uppleva en oförglömlig jul genom att boka vårt exklusiva julbordspaket, som inkluderar både härligt julbord, bekväm logi och en god frukost. Smaka på de läckerheter som våra kockar med passion har tillagat, och njut av den äkta julstämningen i vår vackra och historiska omgivning.

2. Båsenberga Hotell & Konferens

Julbord Båsenberga Countryside hotels

I Vingåkers vackra natur, där hjortar kan ses beta i skymningen, finns Båsenberga Hotell & Konferens. Med naturnära promenadstråk och naturskyddsområdet kring sjön Igelbålen kan du försvinna in i lugnet och uppleva en mysig julweekend. Du möts av morgonrockar & tofflor för att strosa till relaxavdelningen med bastu och en varm utomhus-bubbelpool. Efter ett glas glögg finns ett klassiskt julbord med sillar, Janssons Frestelse, hemmagjorda köttbullar och mycket mer.

3. Boka julbord på Salt & Sill

I det lilla fiskesamhället Klädesholmen, en av västkustens pärlor, finns Sveriges första och enda flytande hotell- Salt & Sill. Hotellet smyckas och julstämningen uppenbaras när julbordet dukas upp. Om sill är ett måste för dig vid julbordet så har du kommit rätt. På Klädesholmen finns sillanor sedan 1400-talet och julbordet har stark koppling till havet. Du bjuds på glögg, julbord, ett dubbelrum som flyter på havet och underbar frukost.

4. Maxa julkänslorna på Bjertorp Slott

Hotellpaket på Bjertorp Slott

Bjertorp Slott, Sveriges yngsta jugendslott ligger vackert beläget på Varaslätten i Västra Götaland. Här bjuder man under julen in till en magisk julbordsupplevelse.

Julbordet på Bjertorp Slott är en gastronomisk fest av traditionella svenska smaker och moderna delikatesser. Gästerna välkomnas av doften av nybakat bröd och glögg, vilket skapar en varm och inbjudande stämning. Den vackert dekorerade matsalen förstärker känslan av att befinna sig i en sagolik julsaga.

5. Få julstämning på Asa Herrgård

Boka julpaket på Asa Herrgård

Beläget i en ”tyst zon” i Smålands skogar utgör Asa Herrgård, med sin anrika historia och vackra omgivningar, en oförglömlig upplevelse i juletider. Herrgården erbjuder ett klassiskt julbord baserat på skogens och naturens råvaror. Här satsar man också på mycket vilt och självklart serveras endast svenskt kött.

Med sina stämningsfullt dekorerade salonger och en varm atmosfär välkomnas gästerna på Asa Herrgård till en magisk julstämning.

Boka en julweekend på ett av våra naturnära hotell

Du har väl inte missat att vi har flera olika julpaket för både innan och under självaste julafton?

Boka din julweekend hos oss och låt oss ta hand om alla detaljer för att göra din jul till en minnesvärd och kärleksfull högtid. Oavsett vilket julpaket du väljer, lovar vi att skapa en stämning av värme, glädje och gemenskap som du kommer att bära med dig långt efter att julen har passerat.

Tveka inte att kontakta oss för att få mer information om våra julpaket och boka din plats för en oförglömlig julupplevelse. Vi ser fram emot att välkomna dig och din familj till en fantastisk julhelg!

Liknande inlägg

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev