Hemestra – Upptäck smultronstället nära dig

Borta bra men hemma bäst är ett vedertaget uttryck, men stämmer det verkligen? Kanske är “borta bra men gärna nära hem” är ett uttryck som känns mer rätt? Forskning visar på att flera, korta semestrar gör oss lyckliga. Vad kan då passa bättre än en hemester – en minisemester nära ditt hem.

Hemestra i norra Sverige

Hemestra – upptäck smultronstället nära dig

Hos Countryside Hotels kan du hemestra i Dalarna, Uppland och Hälsingland. Dessa fantastiska platser erbjuder en mångfald av naturscenerier som sträcker sig från majestätiska fjäll till tysta skogar och frodiga ängar. Det är en chans att ta en paus från vardagens stress och återansluta till naturen, mitt i omgivningar som är lika charmiga som avkopplande.

Här kan du läsa mer om våra hotell i norra Sverige:

Börja din dag med en uppfriskande vandring genom de slingrande stigarna i Dalarna, med den klara bergsluften som fyller dina lungor och fågelkvitter som ackompanjemang. Eller så kanske du föredrar att bara koppla av på ditt bekväma rum och njuta av den lugna utsikten utanför fönstret.

För de äventyrslystna erbjuder Upplands mångsidiga landskap allt från cykelturer längs sjöarna till utforskning av historiska platser. Upplands rika kulturarv och pittoreska byar ger dig möjligheten att dyka in i regionens historia och njuta av dess autentiska charm.

Hälsingland, med sin oändliga skönhet och stillhet, är perfekt för dem som söker en lugn tillflyktsort. Du kan dröja dig kvar på en av de grönskande ängarna, där blommor dansar i vinden, eller ta en promenad längs en av de slingrande skogsstigarna där solstrålarna bryter igenom trädtopparna och skapar ett spel av ljus och skugga.

Hemestra i Mellansverige

Upptäck Mellansverige

Med en varierande natur från storstad till kust, skärgård, inland och pittoreska småstäder har du många alternativ att välja på. Här finns det gott om fiske, sjöar och lugna oaser endast en kort färd från de större städerna.

Här kan du läsa mer om några av våra hotell i Mellansverige:

Mellansverige lockar med sin dynamiska mix av stadspuls och avkopplande strandliv. De större städerna erbjuder en rik mångfald av kultur, nattliv och shopping, medan den långa kustlinjen och den närliggande skärgården ger dig chansen att njuta av solnedgångar över havet, sandsträndernas mjuka beröring och en dos av salta vindar.

Oavsett vart du vänder dig i Mellansverige, finns det gott om fiske- och badmöjligheter, sjöar att utforska och lugna oaser att finna. När du behöver en paus från ditt äventyr eller vill fly vardagens stress, kan du alltid luta dig tillbaka vid en av de många sjöarna eller ta en kort resa till en avkopplande oas, allt inom räckhåll från ditt boende.

I slutändan erbjuder Mellansverige det bästa av flera världar – en mix av stadens energi, kustens skönhet, inlandets frid och småstädernas karaktär. Så varför inte ta chansen att utforska detta mångsidiga område under din nästa hemester och skapa minnen som varar för alltid?

Hemestra i södra Sverige

Stufvenäs Gästgifveri

Vid åkrar, ängar och rapsfält, i det bördiga landskapet finns mycket att upptäcka. Smaker, vyer och badplatser finns det gott om här. En perfekt omgivning om du vill komma nära landet och jordbruken.

Här kan du läsa mer om några av våra hotell i södra Sverige:

Vid varje horisont möts du av vidsträckta åkrar och färgglada ängar som sträcker sig ända till horisonten. Det bördiga landskapet har en historia som sträcker sig långt tillbaka och bär på en känsla av förankring i naturen. Smakerna av det lokala köket avspeglar detta, med färska råvaror direkt från fältet som omvandlas till läckra måltider på tallriken.

Denna region bjuder inte bara på smaker utan även på hisnande vyer. Oavsett om du står på en kulle och ser ut över de frodiga fälten eller promenerar längs vandringsleder som slingrar sig genom landskapet, så kommer du att belönas med naturskådespel som lämnar ett bestående intryck.

Och när du längtar efter avkoppling i solens strålar, finns det gott om lockande badplatser. Dessa oaser av svalka och ro ligger inbäddade i den natursköna omgivningen och bjuder in till dagar fyllda med lek och avkoppling vid vattnet.

Liknande inlägg

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev