Herrgård och slottsweekend – semestra med guldkant

Utspritt över Sverige finns imponerande slott och herrgårdar i vackra miljöer. Här kan du slappa i lyxiga hotellrum, promenera i historiska miljöer och äta god mat av hög klass. Om en herrgård & slottsweekend inte står på din ”bucketlist” än, så är det hög tid att lägga till.

Här listar vi 3 historiska herrgårdar och slott du måste spana in.

1. Modernt hotell i klassisk herrgårdsmiljö

I hjärtat av Värmland finns en klassisk herrgård med en toppmodern touch, vi pratar såklart om Dömle Herrgård. Denna historiska gård har varsamt förvandlats till ett resmål för avkoppling, romantik, smaker och puls.

För dig som söker rörelseglädje finns padelbanor, kanot- och cykelturer i herrgårdens område. Dessutom finns gymanläggning både ute- och inomhus. För dig som vill fly vardagen för en avslappnande weekend kan du spendera tiden i herrgårdens spaanläggning. Kanske vill du njuta i bubbelpoolen med utsikt över Smårissjön? Oavsett vad du väljer att göra under dagen väntar god mat och dryck i restaurangen, följt av en god natts sömn.

Dömle Herrgård - Ett modernt hotell i klassisk herrgårdsmiljö

2. En herrgård med smaker från Värmland

Den stora gula herrgården tonar upp sig strax utanför Filipstad, mitt i de värmländska bergslagen. Hennickehammars herrgård bjuder på avslappning och naturnära upplevelser. Herrgården har en relaxavdelning med bubbelpool och bastu. Är du i behov av mer avslappnande aktiviteter så finns spabehandlingar att boka för maximal avkoppling.

Då herrgården ligger mitt i naturen har köket exklusiv tillgång till råvaror från skogens, sjöns och bygdens eget skafferi. Resultatet är intressanta och oväntade smakkombinationer.

Weekendpaket på Hennickehammars Herrgård

3. Ett slott vid Mälarens vatten

Ett sjönära slott i naturreservat – finns det ett bättre weekendresmål? I hjärtat av Mälardalen ligger Sundbyholms Slott. Platsen har en lång historia och hotellrummen finns i både historiska och moderna byggnader. Intill slottsparken ligger Mälarens längsta naturliga sandstrand och ett svalkande dopp lockar under de soliga dagarna. I denna sörmländska semesterpärla får ni äta kungligt gott i slottsrestaurangen, njuta av naturen och bli lyxigt bortskämda.

Erbjudanden och weekendpaket på Sundbyholms Slott

Unika slott och herrgårdar i Sverige

Sveriges landskap är fullt av historia. Genom anrika slott och herrgårdar lever historien vidare på ett tillgängligt sätt. En weekend på en av dessa platser är ett utmärkt tillfälle att sätta guldkant på vardagen, uppleva historien och njuta av stunden. Bland våra hotell gömmer sig fler unika slott och herrgårdar.

Du hittar dem alla här.

Liknande inlägg

Hotell Ängavallen

Semestra i Sverige

Utforska Sveriges fantastiska natur och upptäck dolda semesterpärlor med Countryside Hotels. Att semestra i Sverige är inte bara en möjlighet att uppleva landets mångsidiga kultur

Läs inlägget

Följ oss

Senaste nyheterna

Kategorier

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev