3 fantastiska hotell nära havet

Att välja att bo på ett hotell nära havet är en upplevelse utöver det vanliga. Det är något speciellt med att vakna upp till ljudet av vågorna och känna den friska havsluften. Det ger en känsla av frihet och lugn som är svår att hitta någon annanstans.

I detta inlägg kommer vi att dela med oss av tre fantastiska hotell som alla ligger nära havet.

Dessa hotell erbjuder inte bara en magnifik utsikt över det blåa havet. De erbjuder även möjligheten att utforska omgivande stränder, prova på spännande vattensporter eller helt enkelt koppla av vid strandkanten.

Stufvenäs Gästgifveri – Ett hotell nära havet

Stufvenäs Gästgifveri - Ett hotell nära havet

Stufvenäs är inte bara ett klassiskt småländskt gästgiveri, det är även ett havsnära paradis som erbjuder en helhetsupplevelse för alla dina sinnen. Att vistas här är som att kliva in i en värld av total avkoppling och välbefinnande.

När du anländer till Stufvenäs kan du förvänta dig en rad avkopplande faciliteter som är perfekta för att stilla din själ och kropp. Här kan du koppla av i två varma bad, ångbastu, torrbastu, infrabastu och massagestolar. Lån av rock, tofflor och handduk ingår och under vistelsen finns tillgång till färsk frukt, te och vatten.

Men det är inte bara de avkopplande faciliteterna som gör Stufvenäs så speciellt. Utsikten över Kalmarsund är helt enastående och ger dig en panoramautsikt över det glittrande vattnet. Att vakna upp till denna magnifika vy kommer att ge dig en känsla av lugn och harmoni som inte kan beskrivas med ord.

Sammanfattningsvis erbjuder Stufvenäs en unik kombination av havsnära skönhet, avslappnande faciliteter och enastående spaupplevelser. Detta gör det till det perfekta valet för dig som söker ett havsnära hotell där du kan njuta av både utsikten över Kalmarsund och en lyxig och avkopplande vistelse i en fantastisk miljö.

Bo på havsnära Fredriksborg Hotell

Bo på havsnära Fredriksborg Hotell

På Värmdö, precis intill Oxdjupet, ligger det anrika Fredriksborg Hotell. Detta hotell nära havet är en levande historisk pärla och ett statligt byggnadsminne från 1700-talet, då Fredriksborgs fästning uppfördes. Att bo på Fredriksborg Hotell är som att kliva in i en annan tidsepok och uppleva den unika charm som präglar denna historiska plats.

Hotellet erbjuder 15 personligt inredda rum, där varje rum är unikt och bjuder på en vacker sjöutsikt. Att vakna upp till den stilla skönheten hos Oxdjupet och känna lugnet i naturen utanför ditt fönster är en upplevelse som får själen att sjunga. Rummen är omsorgsfullt designade för att skapa en harmonisk och avslappnad atmosfär som gör din vistelse extra speciell.

Omgivningarna kring hotellet är lika imponerande som själva byggnaden. Runt omkring finns stora gräsytor, en välskött trädgård, skog och vidsträckta naturområden att utforska. Det ger dig möjlighet att ströva runt och upptäcka den omgivande naturens skönhet och njuta av dess fridfullhet.

På sommaren kan du njuta av god mat och dryck i solen på hotellets uteserveringar. Att sitta vid ett vackert dukat bord med en fantastisk vy över Oxdjupet är en sann glädje för både ögon och smaklökar. Du kan unna dig läckerheter från det välrenommerade köket samtidigt som du låter dig charmas av den omgivande naturens storslagenhet.

Fredriksborg Hotell erbjuder inte bara en unik historisk upplevelse utan också möjligheten att komma nära naturen och koppla av i en rogivande miljö. Här kan du skapa minnen som varar livet ut och få en genuin känsla av att vara en del av Sveriges rika kulturarv.

Villa Sjötorp – Hotellet med havsutsikten

Vackert landskap runt Villa Sjötorp

Med hänförande utsikt över havet vid västkustska Ljungskile erbjuder Villa Sjötorp en fridfull och avkopplande upplevelse. Här råder en gemytlig hemma-hos-känsla som breder ut sig i såväl maten, rummen och servicen.

Hotellet erbjuder 14 personligt inredda gästrum och här är även hundar välkomna, stora som små, och får vistas i nästan hela huset. Villa Sjötorps trädgård är stor och perfekt att springa av sig i för både hund och ägare.

I närheten finner du här bland annat en badvänlig sandstrand, en av Sveriges vackraste golfbanor, sköna promenader i skog och på fjäll, bra fiske- och seglingsmöjligheter och andra vildmarksupplevelser.

Utsikten från hotellet ger dig en panoramavy över det glittrande havet och måste upplevas på plats. Att vakna upp här kommer att fylla dig med en känsla av lugn och harmoni. Villa Sjötorp erbjuder helt enkelt en unik kombination av kustnära skönhet, avslappnande miljöer och familjär känsla.

Liknande inlägg

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev