Maxa julstämningen på 5 magiska herrgårdar

Julen är en högtid som många av oss förknippar med familj och vänner. Att äta gott, umgås med nära och kära, julpynta och helt enkelt skapa en magisk stämning. När man ska planera och försöka få ihop allt är det dock lätt att känna sig stressad. Vem ska ta med vad, vilken tid ska julbordet dukas upp och var ska alla sova?

I det här inlägget tipsar vi om 5 magiska herrgårdar som har julpaket.

1. Fira jul på Dömle Herrgård

Erbjudande till dig som har DN-kort

Dömle Herrgård är verkligen en idealisk plats för att fira julen. Här kan du få njuta av Värmlands vinterskrud, vilket är en av de vackraste natursköna upplevelserna man kan tänka sig! Att uppleva denna magi på Dömle Herrgård garanterar en resa genom julstämningens alla nyanser och tillfredsställer varje sinne.

Oavsett om det är synen av den förtrollande vinterskruden, doften av granbarr i den friska luften eller ljudet av snö under steg, skapar Dömle Herrgård en atmosfär som omsluter besökarna i en magisk julstämning.

För de äventyrliga finns det lockande skidbackar både nära och några mil bort, vilket gör det till en idealisk plats för vintersportentusiaster. Men om du istället föredrar avkoppling kan du njuta av de bubbelpooler som erbjuds, unna dig en avslappnande behandling eller bara slumra till i en av de bekväma vilstolarna.

2. Gimo Herrgård

Maxa julstämningen på Gimo Herrgård

Inbäddad i norduppländska skogar med den glimrande Gimosjön och vidsträckta ängar inpå knuten välkomnas ni till Sveriges första gustavianska herrgård. Ett otroligt ställe att maxa julstämningen på!

Glimtarna av Gimosjön och de öppna vidderna skapar en magisk bakgrund för en festlig julupplevelse. Herrgården, med sin gustavianska charm, ger en historisk touch till julen och förhöjer stämningen. Det är en plats där varje detalj andas historia och skapar en känsla av värme och tradition.

För de som söker äventyr och natursköna vyer erbjuder området vackra vandringsleder som ger möjlighet att njuta av förtrollande vintervyer. Dessutom finns några av Upplands mest framstående skidspår endast en kort 5-minuters promenad bort från hotellet.

3. Ulvsby Herrgård – En av våra magiska herrgårdar

Fira jul på Ulvsby Herrgård

Maxa julstämningen på mysiga Ulvsby Herrgård. Herrgården är känt för sitt klassiska julbord med julens alla traditionella delikatesser, ända sen den tiden man kallade sig för Länsmansgården. Länsmansgårdens julbord var världsberömt, om inte hela världen så i alla fall i hela Sunne och Värmland.

På Ulvsby Herrgård blir julen en fest för smaklökarna, där varje tugga är en resa genom traditionernas rika arv. Herrgården är inte bara en plats för kulinariska upplevelser utan också en oas av värme och gästvänlighet. Här blir julstämningen komplett med det vackra omgivande landskapet och den historiska atmosfären.

4. Asa Herrgård

Vinter på Asa herrgård

I Asa möts besökarna av den imponerande naturen som sträcker sig längs gränsen till det Småländska höglandet, mitt i Möbelriket. Det är en plats där storslagenhet möter fridfullhet och där tystnaden blir en del av upplevelsen. Asa, som stolt utsetts till en tyst zon, ger besökarna möjlighet att verkligen uppleva lugnet och stillheten som omger området.

Den magnifika omgivningen skapar en vacker bakgrund för en härlig julupplevelse. Den tysta atmosfären ger utrymme för reflektion och samvaro. Asa Herrgård blir en fristad där man kan njuta av varje ögonblick under den festliga säsongen. Med en mix av Smålands charm, juldekorationer och en känsla av rofullhet blir vistelsen på Asa Herrgård ett magiskt äventyr som förenar tradition med en sinnlig och fridfull atmosfär.

5. Aspenäs Herrgård

Maxa julstämningen på Aspenäs Herrgård

Aspenäs Herrgård är idylliskt beläget i en extraordinärt vacker omgivning vid sjön Aspen, och utgör den perfekta platsen för att uppleva en fridfull julstämning.

Den pittoreska herrgården omringas av natursköna vyer och skapar en magisk atmosfär som förstärker den festliga känslan under julperioden. Här kan du njuta av en stämningsfull jul, omgiven av charm och elegans.

Skippa julstressen i år och slappna av på ett hotell

Boka en hotellweekend i jul så kommer du ifrån julstressen och pressen hemma. Istället kan du luta dig tillbaka och låta sig bli serverad i någon av hotellens restaurang innan ni sover gott och dagen efter avnjuter en sagolik frukostbuffé. 

Du kanske vill fira jul själv? Då kan det vara lite extra härligt att komma bort och njuta av att vara hemifrån och bara kunna fokusera på dig själv och vad du vill göra. Oavsett hur du vill fira jul finns det paket som passar just dig på något av hotellen inom Countryside Hotels.

Liknande inlägg

Hotell Ängavallen

Semestra i Sverige

Utforska Sveriges fantastiska natur och upptäck dolda semesterpärlor med Countryside Hotels. Att semestra i Sverige är inte bara en möjlighet att uppleva landets mångsidiga kultur

Läs inlägget

Följ oss

Senaste nyheterna

Kategorier

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev