Res hållbart: 4 fantastiska hotell i Sverige

Du behöver inte åka långt för att komma ifrån vardagens bekymmer. Skippa utlandsresan eller flygsemestern för att istället semestra i de vackra svenska landskapen!

I det här inlägget tipsar vi om 4 fantastiska hotell inom Countryside Hotels.

1. Båsenberga Hotell

Boka ett weekendpaket på Båsenberga Hotell

Avslappnat, vackert och harmoniskt: det är Båsenberga! Lämna bullret och stressen bakom dig och njut av lugn och ro. Slå dig ned i skuggan av äppelträden på gården och låt tankarna vandra, innan ni lyxar till det med hotellets alla bekvämligheter: omtanke, utsökt mat och en härlig övernattning.

Hos Båsenberga är det lugnet som dominerar och det är inte ovanligt att se hjortar alldeles inpå husknuten. 

2. Nääs fabriker Hotell & Restaurang

Nääs Fabriker Hotell & Restaurang i Tollered

Nääs fabriker är en riktigt häftig hotellmiljö: hotellet är nämligen inrymt i ett bomullsspinneri från 1800-talet! Här finns rum med över 5 meter i takhöjd, takterrasser och utsikt över sjön. Gemensamt för alla rum är att de är väldesignade rakt igenom. Den ursprungliga spinnerimiljön har bevarats och arkitekturen har varsamt renoverats för att behålla arkitekturen och känslan i byggnaden. 

Området kring Nääs fabriker har butiker, ett kafé och andra mysiga småbutiker som bidrar till den härliga miljön. Här är det inga problem att hitta saker att göra! Varför inte gå på en historisk vandring med en guide som kan precis allt om brukets historia? Nääs fabriker kommer bli ett besök ni sent glömmer.

3. Eriksberg Hotell & Safaripark

Eriksberg Hotell & Safaripark

I natursköna Blekinge hittar du Eriksberg Hotell & Safaripark. Här kan du uppleva något så unikt som svensk safari. Ta bilen genom deras safariområde och upptäck mufflonfår, vildsvin, visenter och kronhjortar på nära håll.

Hotellet erbjuder genomgående hög standard, allt från hotellrum till service till mat. Deras restaurang Visenten är dessutom utsedd till Blekinges bästa restaurang i White Guide.

4. Villa Sjötorp

Havsnära hotell Villa Sjötorp

På en kulle med hänförande utsikt över havet ligger unika Villa Sjötorp. Med orginalinredningen från 1901 förflyttas man tillbaka i tiden, utan att behöva tumma på dagens krav på komfort.

I omedelbar närhet finner du bland annat en badvänlig sandstrand, en av Sveriges vackraste golfbanor, sköna promenadstråk i skog och på fjäll, fiske, segling och vildmarksupplevelser.

Vi har flera fantastiska hotell inom Countryside Hotels. Oavsett om du vill bo på ett slott, en herrgård eller kanske njuta av fantastisk fjällmiljö hittar du något som passar dig hos oss.

Liknande inlägg

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev