Res hållbart: 3 fantastiska hotell i Sverige

Du behöver inte åka långt för att komma ifrån vardagens bekymmer. Skippa utlandsresan eller flygsemestern för att istället semestra i de vackra svenska landskapen!

I det här inlägget tipsar vi om tre fantastiska hotell inom Countryside Hotels.

1. Båsenberga Hotell

Boka ett weekendpaket på Båsenberga Hotell

Avslappnat, vackert och harmoniskt: det är Båsenberga! Lämna bullret och stressen bakom dig och njut av lugn och ro. Slå dig ned i skuggan av äppelträden på gården och låt tankarna vandra, innan ni lyxar till det med hotellets alla bekvämligheter: omtanke, utsökt mat och en härlig övernattning.

Hos Båsenberga är det lugnet som dominerar och det är inte ovanligt att se hjortar alldeles inpå husknuten. 

2. Nääs fabriker Hotell & Restaurang

Nääs Fabriker Hotell & Restaurang i Tollered

Nääs fabriker är en riktigt häftig hotellmiljö: hotellet är nämligen inrymt i ett bomullsspinneri från 1800-talet! Här finns rum med över 5 meter i takhöjd, takterrasser och utsikt över sjön. Gemensamt för alla rum är att de är väldesignade rakt igenom. Den ursprungliga spinnerimiljön har bevarats och arkitekturen har varsamt renoverats för att behålla arkitekturen och känslan i byggnaden. 

Området kring Nääs fabriker har butiker, ett kafé och andra mysiga småbutiker som bidrar till den härliga miljön. Här är det inga problem att hitta saker att göra! Varför inte gå på en historisk vandring med en guide som kan precis allt om brukets historia? Nääs fabriker kommer bli ett besök ni sent glömmer.

3. Villa Källhagen

Villa Källhagen - Countryside Hotels

Precis vid Djurgården i Stockholm finns Villa Källhagen, en oas bland storstadsbruset. Trafikbruset tystnar så fort du kliver in på promenadvägen som leder från Strandvägen och strax därefter är du i den lummiga trädgården. Här kan du njuta av lugnet och kvaliteten men ändå bara ha 10 minuters promenad till Djurgården. Det bästa av två världar, helt enkelt.

Rummen på Villa Källhagen är vackra och ljusa, många med direkt anslutning till trädgården, och passar perfekt för dig som vill njuta av lugn och ro men ändå ha närhet till huvudstaden.

Vi har flera fantastiska hotell inom Countryside Hotels. Oavsett om du vill bo på ett slott, en herrgård eller kanske njuta av fantastisk fjällmiljö hittar du något som passar dig hos oss.

Följ oss

Senaste nyheterna

Kategorier

Liknande inlägg

Gods & Gårdar hotellweekend på Bjertorp Slott

4 slott i Mellansverige

Vem har inte drömt om att bo på ett slott? Sagolika miljöer med fantastiska utsmyckningar och pampiga trädgårdar. Att bara promenera runt på omgivningarna är

Läs mer

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev