Semestra i Sverige

Utforska Sveriges fantastiska natur och upptäck dolda semesterpärlor med Countryside Hotels. Att semestra i Sverige är inte bara en möjlighet att uppleva landets mångsidiga kultur och vackra landskap, det är också ett miljövänligt val. Här tipsar vi om 4 hotell från norr till söder som är perfekta för en sommarsemester:

1. Semestra i Sverige och bo på Hotell Järvsöbaden

Semestra i Sverige och bo på Hotell Järvsöbaden
Astrid Lindgren och Lill-Babs har varsitt rum uppkallade efter sig på hotellet

Järvsöbaden är en av de mest charmiga och idylliska platserna i Järvsö med ett unikt läge precis vid naturreservatet Järvsövattnet. Här finns det gott om möjligheter att utforska och upptäcka naturen genom vandring, fiske och bad vid de vackra sandstränderna.

För de som vill koppla av på hotellet finns det gott om möjligheter till avkoppling både inomhus och utomhus. Under de varma sommardagarna kan du njuta av ett svalkande dopp i utomhuspoolen eller kanske unna dig en spabehandling på hotellets inomhusspa om vädret är mindre bra.

Järvsöbaden Pensionat är också känt för att vara en av de mest klassiska och välkända pensionaten i Sverige. Med en familjär atmosfär och en genuin historisk känsla har pensionatet drivits av samma familj i över 100 år och har en lång tradition av att välkomna gäster från när och fjärran. Pensionatets charmiga och välkomnande atmosfär har gjort det till en favoritdestination för många resenärer som vill uppleva den svenska landsbygden på bästa sätt.

2. Semestra i Sverige och bo på Ängavallen

Ekologisk mat på Ängavallen
Alla råvaror på Ängavallen är 100% ekologiska

På Ängavallen är det inte bara maten som är ekologisk, utan hela boendet. Rummen på Ängavallen är inredda med omsorg och känsla för detaljer och allt från sängkläder till städprodukter är ekologiskt och miljövänligt. Här kan du koppla av i en vacker och harmonisk miljö, omgiven av grönskande ängar och lummiga trädgårdar.

Ängavallen är också en gård där de driver djurhållning på ett hållbart och naturligt sätt. Gården har mjölkkor, grisar, får och höns som alla får leva utomhus på stora gröna ytor. Genom att ha ett nära samarbete mellan gården och köket kan man garantera att råvarorna är av högsta kvalitet och att maten är färsk och näringsrik.

3. Semestra i Sverige och bo på Fredriksborg hotell

Boka ett hotellpaket på Fredriksborg Hotell
Fästningen på Fredriksborg är öppen mellan 1 maj och 30 september

Magisk sjöutsikt och historiska byggnader på Fredriksborg, ett personligt och mysigt hotell. Bredvid hotellet finns den stora fästningen från 1700-talet, en byggnad du absolut inte vill missa! Fästningen stod färdig 1735 och var en del av försvaret som byggdes upp i skärgården för att försvara Stockholm. 

Byggnaderna som ligger uppe på en platå 30 meter över vattnet bjuder på en helt makalös utsikt över skärgård och båtliv. Upplevelsen av att se kryssningsfartyg passera precis nedanför i den trånga passagen är minst sagt unik.

4. Semestra i Sverige och bo på Vadstena Klosterhotell 

Lokal på Vadstena Klosterhotel
Vadstena slott är det bäst bevarade renässansslottet i Sverige

Här kan du få en unik upplevelse av att bo i en klostermiljö precis som Heliga Birgitta gjorde på 1300-talet. Vadstena Klosterhotell är varsamt renoverat för att bevara den historiska charmen samtidigt som du kan njuta av moderna bekvämligheter.

Middagen kan du avnjuta i munkarnas gamla sovsalar och hotellet har även historiska byggnader som ger en känsla av att resa tillbaka i tiden.

Vadstena Klosterhotell har ett utmärkt läge nära kulturella sevärdheter som pittoresk shopping i Vadstenas centrum och bad vid Vätterns strand. Här kan du verkligen uppleva en del av Sveriges historia och samtidigt njuta av en bekväm och avkopplande vistelse.

Liknande inlägg

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev