Semestra i Sverige

Upplev Sveriges fantastiska natur och gömda semesterpärlor! Som bonus är en semester inom Sverige oftast bättre för både vår natur och vår miljö. I det här inlägget tipsar vi om 4 hotell inom Countryside Hotels, från norr till söder, som passar perfekt för en sommarsemester!

1. Hotell Järvsöbaden

Astrid Lindgren och Lill-Babs har varsitt rum uppkallade efter sig på hotellet

Järvsöbaden ligger ett stenkast bort från naturreservatet Järvsövattnet där du kan vandra, fiska och bada vid de härliga sandstränderna. Du som bor på hotellet kan njuta av ett svalkande dopp utomhuspoolen eller mysa på deras inomhusspa, om vädret är dåligt. 

Pensionatet är ett av flaggskeppen bland de svenska pensionaten och har drivits av samma familj i över 100 år.

2. Ängavallen

Alla råvaror på Ängavallen är 100% ekologiska

100% ekologiska råvaror är grunden till maten på Ängavallen. Att leva i balans med naturen är ledorden och hemligheten till att maten är både nyttigare och mer smakrik. Och det är inte bara råvarorna som är 100% ekologiska utan även rummen är det.

3. Fredriksborg hotell

Fästningen på Fredriksborg är öppen mellan 1 maj och 30 september

Magisk sjöutsikt och historiska byggnader på Fredriksborg, ett personligt och mysigt hotell. Bredvid hotellet finns den stora fästningen från 1700-talet, en byggnad du absolut inte vill missa! Fästningen stod färdig 1735 och var en del av försvaret som byggdes upp i skärgården för att försvara Stockholm. 

Byggnaderna som ligger uppe på en platå 30 meter över vattnet bjuder på en helt makalös utsikt över skärgård och båtliv. Upplevelsen av att se kryssningsfartyg passera precis nedanför i den trånga passagen är minst sagt unik.

4. Vadstena Klosterhotell 

Vadstena slott är det bäst bevarade renässansslottet i Sverige

Bo i en riktig klostermiljö! Här kan du bo som Heliga Birgitta gjorde, äta middag i munkarnas gamla sovsalar och förundras över de historiska byggnaderna från 1300-talet. Hotellet är varsamt renoverat för att hålla kvar vid historien.

Vadstena Klosterhotell ligger nära alla kulturella sevärdheter med pittoresk shopping i Vadstenas centrum och bad vid Vätterns strand.

Följ oss

Senaste nyheterna

Kategorier

Liknande inlägg

Gods & Gårdar hotellweekend på Bjertorp Slott

4 slott i Mellansverige

Vem har inte drömt om att bo på ett slott? Sagolika miljöer med fantastiska utsmyckningar och pampiga trädgårdar. Att bara promenera runt på omgivningarna är

Läs mer
Staycation - Upplev lugnet i närheten av Stockholm

Staycation – Upplev lugnet i närheten av Stockholm

Finn lugnet precis vid huvudstadens höga puls. Vill du spendera fartfylld tid i storstaden för att sedan landa i lugnet? Eller kanske vill du bort från vardagens storstadsstress? Oavsett om du är boende eller besökare i Stockholm så finner du lugnet hos något av våra hotell.

Läs mer

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev