Upptäck Småland: 3 idylliska naturnära herrgårdar

Utforska Småland och upptäck dess förtrollande natur och rika sjölandskap. Här, i detta inspirerande landskap där Astrid Lindgrens berömda karaktärer som Emil i Lönneberga och Bullerbybarnen levde sina äventyr, finns det också något annat som väntar på att upptäckas – de magnifika naturnära herrgårdarna.

Om du längtar efter en autentisk och naturnära upplevelse, har du möjligheten att bo på någon av de fantastiska herrgårdarna som erbjuds av Countryside Hotels i Småland. Dessa herrgårdar är perfekta för att koppla av och uppleva den lantliga charmen i omgivningarna.

Bo på naturnära Asa Herrgård

Bo på Asa Herrgård i Småland

Välkommen till Asa Herrgård, en äkta semesterpärla som är inbäddad i Smålands förtrollande natur. Beläget precis vid gränsen till det Småländska höglandet, mitt i Möbelriket, erbjuder denna herrgård en unik upplevelse. Här kan du verkligen komma ifrån vardagens stress och buller i stadslivet.

Asa Herrgård har utsetts till en tyst zon, vilket gör det till det perfekta valet för dig som längtar efter lugn och ro. Låt dig omfamnas av tystnadens frid och låt dina sinnen vila. Det är en plats där du kan koppla av och varva ner tillsammans med någon du håller kär eller helt enkelt ta dig tid att vara ensam och reflektera över livets skönhet.

Njut av den magnifika naturen som omger herrgården. Utforska de omgivande skogarna och sjöarna och låt dig förföras av den orörda naturen. Ta en promenad längs vackra stigar eller slå dig ned vid strandkanten och njut av stillheten. Du kan också ge dig ut på spännande vandringar i det Småländska höglandet och upptäcka fantastiska utsikter över det omgivande landskapet.

Bo på Toftaholm Herrgård

Boka paket på Toftaholm Herrgård

Sedan 1389 har en inbjudande gård funnits på den exakta plats där Toftaholm Herrgård står idag. Det är en plats rik på historia och fascinerande berättelser. Till exempel fann Gustav Vasa en välkomnande fristad här när han flydde från danskarna. Det var också här han mötte den vackra Katarina Stenbock, som senare blev hans hustru. Toftaholm Herrgård bär på en lång tradition av kungligt besök och romantik.

Denna herrgård lockar med sin charm och historiska betydelse. Varje steg du tar på dessa mark har kopplingar till gångna tider och berättar en unik historia. Genom att vistas här kan du känna historiens vingslag och föreställa dig de händelser som utspelades på denna plats.

Utöver den rika historien är Toftaholm Herrgård också omgiven av den natursköna Småländska naturen. Upplev den fridfulla atmosfären och njut av den omgivande landsbygden. Ta en båttur på sjön eller ge dig ut på vandringsturer genom de frodiga skogarna. Här kan du verkligen koppla av och låta naturen omfamna dig.

Upptäck Småland och bo på Wallby Säteri

Upplev den vackra naturen kring Wallby Säteri

Välkommen till Wallby Säteri, en pärla belägen i hjärtat av Småland. Här erbjuds en unik och naturnära upplevelse som kommer att få dig att känna dig som om du har stigit in i en annan värld.

Wallby Säteri är omgivet av frodig grönska och fantastisk natur. Denna naturnära herrgård bjuder på en fristad från vardagens stress och erbjuder en plats där du kan koppla av och förlora dig i naturens lugn och ro.

Utforska de vidsträckta trädgårdarna och upptäck deras skönhet och mångfald. Vandra längs slingrande stigar, dofta på blommorna och njut av den friska luften. Koppla av vid dammen eller sitt ner under ett träd och låt dig förtrollas av den omgivande naturens tystnad.

Wallby Säteri är också en utmärkt utgångspunkt för att utforska Smålands fantastiska sevärdheter. Ta en utflykt till närbelägna nationalparker, historiska platser och charmiga småstäder. Upptäck kultur, traditioner och historiska skatter som denna unika region har att erbjuda.

Turista i Småland och bo på naturnära herrgårdar

Utforska den fantastiska naturen genom att vandra längs vackra stigar, fiska i kristallklara sjöar eller bara njuta av lugnet och stillheten. På de naturnära herrgårdarna kan du också avnjuta lokalt producerade råvaror och få en autentisk smakupplevelse.

Ta del av Smålands rika kulturarv och historiska platser i närheten av herrgårdarna. Utforska gamla slott och gårdar som bär på spännande berättelser och ge dig själv en inblick i regionens rika historia.

Så packa dina väskor och ge dig av till Småland, där naturen och historien sammanflätas på ett förtrollande sätt. Upplev lugnet och skönheten på dessa naturnära herrgårdar och skapa minnen för livet!

Vi har massor med herrgårdar inom Countryside Hotels! Även om du inte vill stanna inom Småland så finns det flera andra herrgårdar att välja mellan.

Liknande inlägg

Staycation - Upplev lugnet i närheten av Stockholm

Staycation – Hotell nära Stockholm

Vill du spendera fartfylld tid i storstaden för att sedan landa i lugnet? Eller kanske vill du bort från vardagens storstadsstress? Oavsett om du är boende eller besökare i Stockholm så finner du lugnet hos något av våra hotell.

Läs inlägget

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev