Staycation – En weekend i Dalarna

Kom bort utan att åka bort! Visst låter det som ett vinnande koncept. I vår stressiga vardag behöver man ta en paus och komma iväg. Men att komma iväg innebär ofta att åka bort, sitta i köer eller spendera halva resa på ett tåg. Se dig istället runt där du befinner dig och ta en staycation. En lugn weekend när ditt hem.

Dalalandskapet och Fädbomiljöerna

Fryksås

10 kilometer utanför Orsa ligger en av Sveriges äldsta fäbodmiljöer. Det är en unik plats med utsikt över Orsasjön och Siljan. Platsens historia sträcker sig ända tillbaka till 1500-talet då bönder tog med sina boskap för sommarbete. Över 150 timmerbyggnader finns bevarade i Fryksås och du kan känna historien när du vandrar mellan de små timmerhusen.

Här lagas mat från vildmarken som komponeras till smakfulla tallrikar. Kärleken till maten är närvarande från råvan till tallrikens vackra upplägg. Njut av en gourmetupplevelse med magiska utsikt. Hotellet har tre typer av rum, hotellrum, moderna fäbodstugor samt fäbodsviter. Oavsett vilket rum du väljer bor du i en unik miljö med oslagbara utsikter utanför dörren.

Läs mer här

 

Med vyer över Siljan

Tällbergsgården

Intill Siljan, i det vackra Dalalandskapet, ligger det familjeägda hotellet Tällbergsgården. Det är en av de äldsta gårdarna i byn som idag har en romantisk och personlig atmosfär. Här är alla rum Individuellt inredda vilket skapar en unik personlighet.

Hotellets kök serverar allt från husmanskost till spännande avsmakningsmenyer och råvarorna får ta störst fokus. Rätterna inspireras av den rådande säsongen eftersom råvarorna kommer från den närliggande naturen. Maten avnjuts med storslagen utsikt över Siljan. Hos Tällbergsgården kan du promenera i de vackra omgivningarna, vandra eller gå på konsert i ett kalkbrott.

Läs mer här

 

Upplev Grövelsjöfjällen året om

Storsätra Fjällhotell
Alldeles intill den norska gränsen i Dalarna ligger Storsätra Fjällhotell. Här finns Grövelsjöfjällen, som omges av tre vackra nationalparker. Miljöerna lockar dig närmare naturen och dess upplevelser året runt. På sommaren kan du vandra på fjällmarken, fiska i de blanka sjöarna, paddla kanot och plocka bär. Under vinter bjuds det på snöaktiviteter som skidåkning och fjällvandring. Bastu, badtunna, mjuka sängar och god mat kompletterar din aktiva upplevelse med välbehövlig avkoppling.

Läs mer här

Följ oss

Senaste nyheterna

Kategorier

Liknande inlägg

Gods & Gårdar hotellweekend på Bjertorp Slott

4 slott i Mellansverige

Vem har inte drömt om att bo på ett slott? Sagolika miljöer med fantastiska utsmyckningar och pampiga trädgårdar. Att bara promenera runt på omgivningarna är

Läs mer
Staycation - Upplev lugnet i närheten av Stockholm

Staycation – Upplev lugnet i närheten av Stockholm

Finn lugnet precis vid huvudstadens höga puls. Vill du spendera fartfylld tid i storstaden för att sedan landa i lugnet? Eller kanske vill du bort från vardagens storstadsstress? Oavsett om du är boende eller besökare i Stockholm så finner du lugnet hos något av våra hotell.

Läs mer

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev