Staycation – En weekend i Östergötland

Upptäck skönheten och historien i Östergötland med en avkopplande staycation. Utforska pittoreska städer, njut av vackra landskap och upplev kulturen i denna underbara region i södra Sverige.

Endast 2 timmars bilresa söder om Stockholm finns Östergötland, hem till historiska platser, Östgötaslätten och Göta Kanal. Detta område är rikt på fantastiska upplevelser, lockande besöksmål och en fascinerande historia. Östergötland har något att erbjuda för alla som söker en minnesvärd semester.

Utöver det vackra och historiska landskapet är Östergötland rikt på kultur, byggnader och mysiga städer. Besök några av de allra vackraste: Vadstena och Söderköping.

Utforska det rika kulturarvet, njut av den natursköna naturen och låt dig förtrollas av den genuina atmosfären i denna fantastiska region.

Staycation på Vadstena Klosterhotell

Staycation - En weekend i Östergötland

I den pittoreska och historiska staden Vadstena, som är belägen vid Vätterns strand, finner du en mängd fängslande upplevelser som kommer att förtrolla dina sinnen. Mitt i stadens kulturrika centrum, där varje gata andas historia, reser sig Vadstena klosterhotell som en verklig juvel.

Detta unika hotell är beläget i den Heliga Birgittas gamla klosterområde och är omgivet av en atmosfär av andlighet och frid. Direkt intill den ståtliga klosterkyrkan finns hotellet som utgör en harmonisk kombination av det förflutnas charm och det moderna. Vadstena Klosterhotel är hotellet där det gamla förenas med det nya, där historia möter modernt spa och toppklassiga restauranger.

Vadstena Klosterhotel erbjuder en oöverträffad upplevelse där historiens vingslag möter moderna bekvämligheter. Så snart du kliver in genom dess portar, kommer du att fascineras av den unika atmosfären och känslan av att vara förflyttad tillbaka i tiden. Hotellet har varsamt bevarat klostrets ursprungliga arkitektur och charm, samtidigt som det erbjuder moderna faciliteter som passar dagens resenärer.

Ett av hotellets mest framstående drag är det magnifika spaet, där du kan slappna av och återuppliva dina sinnen. Det moderna spaet är utformat för att ge en lyxig och avkopplande upplevelse. Njut av en lugn stund i bastun, upplev de uppfriskande effekterna av ett ångbad eller unna dig en avkopplande massage. Spaet erbjuder en fristad för kropp och själ, där du kan finna harmoni och balans i en atmosfär av total avkoppling.

För matälskare erbjuder Vadstena Klosterhotel enastående kulinariska upplevelser. De toppklassiga restaurangerna på hotellet lockar med raffinerade menyer och smakfulla kreationer, som tillagas av erfarna och kreativa kockar. Njut av en gastronomisk resa genom regionens smaker och råvaror, och låt dig förföras av de vällagade rätterna som serveras i en elegant och avslappnad atmosfär.

Vadstena Klosterhotel är inte bara en plats att bo på, det är en plats att utforska och uppleva. I den omgivande staden Vadstena kan du fördjupa dig i dess rika historia genom att besöka Vadstena slott, en praktfull medeltida fästning med anor från Gustav Vasas tid. Du kan också promenera längs de kullerstensbelagda gatorna och beundra de vackra trähusen som vittnar om stadens rika kulturarv.

Läs mer och boka här

Boka en staycation på Söderköping Brunn

Staycation

Centralt beläget i den medeltida och pittoreska staden Söderköping finner du Söderköpings brunn. Det är ett hotell med en lång historia som sträcker sig tillbaka till år 1774. Detta charmiga hotell är byggt på platsen där stadens skyddshelgon, Sankt Ragnhilds källa, en gång fanns. Källans vatten betraktades som hälsobringande och människor kom från när och fjärran för att njuta av dess fördelar.

Söderköpings brunn är omgivet av en vacker herrgårdsmiljö som skapar en idyllisk och fridfull atmosfär. Hotellet ligger intill ån och erbjuder en fantastisk utsikt över det omgivande landskapet. Här kan du verkligen koppla av och njuta av stillheten och lugnet i denna natursköna miljö. Promenera längs de välskötta trädgårdarna eller ta en stund för dig själv vid vattnet och låt dig uppslukas av den avkopplande atmosfären.

En av höjdpunkterna på Söderköpings brunn är de klassiska rätterna med en twist som erbjuds i hotellets restauranger. Här kan du avnjuta läckerheter från det skandinaviska köket, där traditionella rätter serveras med en modern och kreativ touch. Smaka på färska råvaror och lokala specialiteter som sätter smaklökarna i rörelse. Restaurangerna på Söderköpings brunn erbjuder en kulinarisk resa som kommer att tillfredsställa även de mest kräsna gommar.

För den som är intresserad av välbefinnande och avkoppling erbjuder Söderköpings brunn ett underbart spa. Ta del av den hälsobringande effekten av källans vatten och unna dig en stund av välbefinnande och avkoppling. Spaet på hotellet erbjuder ett brett utbud av behandlingar och faciliteter som är utformade för att ge dig en ultimat känsla av välmående. Ge dig själv tillstånd att bli ompysslad och upplev den föryngrande effekten av professionella spabehandlingar.

Utöver det bekväma boendet, den goda maten och det avkopplande spat har Söderköpings brunn en utmärkt plats för att utforska omgivningarna. Hotellet ligger bara ett stenkast från Göta Kanal, en imponerande vattenväg som är ett av Sveriges mest kända landmärken. Ta en promenad längs kanalens strand och njut av den vackra naturen eller bevittna båtarna som passerar genom slussarna, vilket är en imponerande syn.

Läs mer och boka här

Liknande inlägg

Hotell Ängavallen

Semestra i Sverige

Utforska Sveriges fantastiska natur och upptäck dolda semesterpärlor med Countryside Hotels. Att semestra i Sverige är inte bara en möjlighet att uppleva landets mångsidiga kultur

Läs inlägget

Följ oss

Senaste nyheterna

Kategorier

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev