Staycation – En weekend i Östergötland

Endast 2 timmars bilresa söder om Stockholm finns Östergötland, hem till historiska platser, Östgötaslätten och Göta Kanal. En självklar semester i södra Sverige.

Utöver det vackra och historiska landskapet är Östergötland rikt på kultur, byggnader och mysiga städer. Besök några av de allra vackraste: Vadstena och Söderköping.

Vadstena Klosterhotell

Vadstena

I den pittoreska och historiska staden Vadstena finns många upplevelser. Mitt i stadens kulturrika centrum ligger Vadstena klosterhotell. I den Heliga Birgittas gamla klosterområde, alldeles intill den ståtliga klosterkyrkan ligger hotellet. Vadstena Klosterhotel är hotellet där det gamla förenas med det nya, där historia möter modernt spa och toppklassiga restauranger.

Hotellpaket och erbjudanden på Vadstena klosterhotel
Njut av egentid på Klosterhotellets spa
Äta i Vadstena
Klosterhotellets restaurang har god och lyxig mat.
Bo i Vadstena
Bo vackert och skönt i unika hotellrum

Läs mer och boka här.

Söderköping Brunn

Centralt i den medeltida pittoreska staden ligger Söderköpings brunn. Med anor från 1774 är hotellet uppbyggt på stadens skyddshelgon Sankt Ragnhilds källa, vars vatten ansågs ha hälsobringande effekt. Omringat i en vacker herrgårdsmiljö intill ån och ett stenkast från Göta Kanal och ramunderberget, kan du njuta av stillheten och lugnet. Eller äta klassiska rätter med en twist, allt från det skandinaviska köket. Varför inte besöka spat och känna den hälsobringande effekten?

Söderköping
Äta i Söderköping
Njut av restaurangens goda mat i vackra omgivningar
Bo i Söderköping
Sov i mysiga rum i centrala Söderköping

Läs mer och boka här.

Följ oss

Senaste nyheterna

Kategorier

Liknande inlägg

Vinterupplevelser i Sverige

Magiska vinterupplevelser i Sverige

Vintern må vara kall men det är en glimmande och vacker årstid med krispiga mornar och stjärnklara kvällar. De mörka kvällarna och långa nätterna ger dig möjlighet att gå ner i varv och ta dig tid för vila medan de få soltimmarna ger dig energin att uppleva vinterlandskapets unika natur.

Läs mer

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev