Staycation – En weekend i Östergötland

Endast 2 timmars bilresa söder om Stockholm finns Östergötland, hem till historiska platser, Östgötaslätten och Göta Kanal. En självklar semester i södra Sverige. Utöver det vackra och historiska landskapet är Östergötland rikt på kultur, byggnader och mysiga städer. Besök några av de allra vackraste: Vadstena, Söderköping och Norrköping.

Vadstena Klosterhotell

Vadstena

I den pittoreska och historiska staden Vadstena finns många upplevelser. Mitt i stadens kulturrika centrum ligger Vadstena klosterhotell. I den Heliga Birgittas gamla klosterområde, alldeles intill den ståtliga klosterkyrkan ligger hotellet. Vadstena Klosterhotel är hotellet där det gamla förenas med det nya, där historia möter modernt spa och toppklassiga restauranger.

Vadstena
Njut av egentid på Klosterhotellets spa
Äta i Vadstena
Klosterhotellets restaurang har god och lyxig mat.
Bo i Vadstena
Bo vackert och skönt i unika hotellrum

Läs mer och boka här.

Söderköping Brunn

Centralt i den medeltida pittoreska staden ligger Söderköpings brunn. Med anor från 1774 är hotellet uppbyggt på stadens skyddshelgon Sankt Ragnhilds källa, vars vatten ansågs ha hälsobringande effekt. Omringat i en vacker herrgårdsmiljö intill ån och ett stenkast från Göta Kanal och ramunderberget, kan du njuta av stillheten och lugnet. Eller äta klassiska rätter med en twist, allt från det skandinaviska köket. Varför inte besöka spat och känna den hälsobringande effekten?

Söderköping

Äta i Söderköping
Njut av restaurangens goda mat i vackra omgivningar
Bo i Söderköping
Sov i mysiga rum i centrala Söderköping

Läs mer och boka här.

Mauritzberg Slott

Boende Norrköping

Endast en halvtimme från Norrköping stadspuls, vid Bråvikens skimrande vatten står det vita slottet med tillhörande kapell. En slottsdröm med guldkant för dig som vill komma bort men ändå var nära livet storstaden. Vandra i slottsparken, ät kungligt i restaurangen för att sedan spendera en avkopplande lyxig natt på slottet.

Hotell i Norrköping
Sov kungligt i slottets rum
Äta i Norrköping
Ät gott och fint på Slottets restaurang

Läs mer och boka här.

Följ oss

Senaste nyheterna

Kategorier

Liknande inlägg

Gods & Gårdar hotellweekend på Bjertorp Slott

4 slott i Mellansverige

Vem har inte drömt om att bo på ett slott? Sagolika miljöer med fantastiska utsmyckningar och pampiga trädgårdar. Att bara promenera runt på omgivningarna är

Läs mer
Staycation - Upplev lugnet i närheten av Stockholm

Staycation – Upplev lugnet i närheten av Stockholm

Finn lugnet precis vid huvudstadens höga puls. Vill du spendera fartfylld tid i storstaden för att sedan landa i lugnet? Eller kanske vill du bort från vardagens storstadsstress? Oavsett om du är boende eller besökare i Stockholm så finner du lugnet hos något av våra hotell.

Läs mer

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev