Två Skyttlar – Ett enastående hotell

I mitten av Västsverige, omgiven av ängar, skogar och sjöar, ligger det familjeägda hotellet Två Skyttlar. Ett hotell med anor från 1800-talet, ljusgröna fönsterkarmar och en vacker röd port. Två Skyttlar är ett enastående hotell som vi, 2020 välkomnar till Countryside Hotels.

Två Skyttlar

Historien om Två Skyttlar

Med sin närhet till både Göteborg och Borås är det vackra hotellet enkelt att nå. Två Skyttlars historia tar sin början år 1880 när dåvarande Örby socken köpte mark för bygga ett fattighus. Tre år senare stod gården praktfullt med en huvudbyggnad, flyglar och ladugård. Fattighuset avvecklades sakta och jordbruket som fanns på gården togs sedan över av kommunen.

År 1950 startade tre kvinnor en kaffestuga i huvudbyggnaden och namnet Två Skyttlar växte fram. Dessa kvinnor, Ingrid Hellman-Knave, Alva Bjelkenberg och Mildred Skoglund anordnade en rad fester och bröllop innan Egon Karlsson tog över verksamheten mellan 1963-1978. Två Skyttlar ekade sedan tomt i några år under Marks kommuns ägo innan kommunen byggde ut gården till en turist- och kursgård. 1986 tog ett privat familjeföretag över driften och köpte sedan fastigheten av kommunen. Än idag bedriver samma familj det omtalade hotellet Två Skyttlar.

Ett enastående hotell i västsverige

Två Skyttlar

På Två Skyttlar får du inspireras och njuta av den sagolika omgivningen och det varma bemötandet. Här finns möjligheten att uppleva flera olika paketerbjudanden.

Paketerbjudanden på Två Skyttlar:

På Två Skyttlar ska du känna dig som hemma oavsett om du slumrar på rummet, promenerar i omgivningen eller äter på restaurangen. I den stora, ljusa matsalen serveras det mycket lokal, ekologisk och välsmakande mat.

Här kan du finna både ro och energi – Välkommen.

Läs mer och boka paket på Två Skyttlar

Liknande inlägg

Hotell Ängavallen

Semestra i Sverige

Utforska Sveriges fantastiska natur och upptäck dolda semesterpärlor med Countryside Hotels. Att semestra i Sverige är inte bara en möjlighet att uppleva landets mångsidiga kultur

Läs inlägget

Följ oss

Senaste nyheterna

Kategorier

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev