Upptäck Småland: 3 idylliska naturnära herrgårdar

Turista i Småland! Landskapet är känt för sin vackra natur och de många sjöarna som finns här. Det är här Emil i Lönneberga och Bullerbybarnen levde sina liv i Astrid Lindgrens böcker.

Här finns många naturnära herrgårdar här om du vill testa på att leva livet på en av de vackra herrgårdarna som finns inom Countryside Hotels.    

Asa Herrgård

Weenresor och hotellpaket på Asa Herrgård
Detta är en riktig semesterpärla i Smålands magiska natur – Asa Herrgård ligger precis vid gränsen till det Småländska höglandet, mitt i Möbelriket. Asa är utsedd till en tyst zon, så detta är ett perfekt val om du vill komma ifrån städernas stress och buller. Njut av tystnaden och varva ner tillsammans med någon du tycker om eller passa på att ta tid för att bara vara själv! 

Möckelsnäs Herrgård

Möckelsnäs Herrgård - Countryside Hotels
Ibland kan det vara skönt och nyttigt att komma bort från den vanliga miljön, att träffas och umgås under helt andra former. Möckelsnäs Herrgård med omgivningar kan vara just en sådan plats för dig! Här är du på landet men ändå nära tätorten Älmhult, bara några mil från Växjö och med goda kommunikationer till Malmö och Köpenhamn. 

Toftaholm Herrgård

Toftaholm herrgård
Sedan 1389 har det funnits en inbjudande gård på just den plats där Toftaholm Herrgård ligger. Här fann till exempel Gustav Vasa inte bara en välkomnande fristad när han flydde från danskarna, här mötte han också den vackra Katarina Stenbock som så småningom blev hans fru. Här finns det verkligen många spännande historier att berätta om, för visst är det något alldeles särskilt med platser som har en historia?

Bo på herrgård

Vi har massor med herrgårdar inom Countryside Hotels! Även om du inte vill stanna inom Småland så finns det flera andra herrgårdar att välja mellan.

Följ oss

Senaste nyheterna

Kategorier

Liknande inlägg

Gods & Gårdar hotellweekend på Bjertorp Slott

4 slott i Mellansverige

Vem har inte drömt om att bo på ett slott? Sagolika miljöer med fantastiska utsmyckningar och pampiga trädgårdar. Att bara promenera runt på omgivningarna är

Läs mer
Staycation - Upplev lugnet i närheten av Stockholm

Staycation – Upplev lugnet i närheten av Stockholm

Finn lugnet precis vid huvudstadens höga puls. Vill du spendera fartfylld tid i storstaden för att sedan landa i lugnet? Eller kanske vill du bort från vardagens storstadsstress? Oavsett om du är boende eller besökare i Stockholm så finner du lugnet hos något av våra hotell.

Läs mer

Vill du veta vad som händer hos oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev